Masinile verzi ale viitorului, expuse la Tokyo (Galerie foto)

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 10:52

   

Masinile verzi ale viitorului, expuse la Tokyo (Galerie foto)
Japonezii se intrec sa-si prezinte masinile electrice cu performante nemaivazute si motociclete ecologice desprinse din romanele science fiction la Salonul Auto de la Tokyo, ce a reusit anul acesta sa aduca viitorul cu cativa pasi mai aproape.

Entuziasmati de succesul modelului hibrid Prius, produs de Toyota, constructorii japonezi de masini au asaltat capitala Japoniei cu cele mai noi masini si motociclete nepoluante, arata CNN.

Chiar daca expozitia de la Tokyo a fost lovita anul acesta de criza economica, reunind numai 109 expozanti, jumatate din cei prezenti in 2007, aproximativ un milion de vizitatori sunt asteptati pana la finalul evenimentului, pe 4 noiembrie.

"Cursa pentru emisiile zero a inceput", a declarat directorul executiv al Nissan, Carlos Ghosn, a prezentat prima masina electrica prousa de compania sa, numita Leaf (n.r. frunza), ce va fi pusa in vanzare la sfarsitul anului viitor.

Printre cele mai spectaculoase modele nepoluante prezentate anul acesta de producatorii japonezi se numara si Nissan Land Glider, un autovehicul urban pentru doua persoane, cu zero emii de carbon.Un alt model de senzatie este si hibridul Honda Skydeck, ce poate transporta sase pasageri.De asemenea, modelul Honda CR-Z a fost intampinat cu aplauze de vizitatori, fiind primul hibrid cu sase viteze si transmisie manuala.Designul spactaculos al motocicletei EC-f lansata de Yamaha nu are cum sa nu-i impresioneze chiar si pe cei mai vehementi opozanti ai vehiculelor pe doua roti.O alta masina mult asteptata de soferii ce trebuie parcurga in fiecare zi jungla marilor orase este si Honda EV-N, alimentata de o baterie si cu dimensiunile perfecte pentru parcarile inghesuite.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2155 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor