Morcoveata si usturica, legumele preferate ale copiiilor

Marti, 03 Martie 2009, ora 08:37
2605 citiri
Morcoveata si usturica, legumele preferate ale copiiilor
Foto: Psyc.leeds.ac.uk

Legumele care poarta numele eroilor preferati din desene animate sau chiar denumirile nostime pe care copiii le aleg devin cele mai bune alimente.

Metoda de ademenire a micutilor pentru a consuma legume este chiar gasirea unui nume pentru ele.

Oamenii de stiinta din Washington dau o mana de ajutor mamicilor care nu isi pot convinge copiii sa consume legume. Astfel, morcoveata, usturica, Harry Potter sau Zorro vor fi devorate imediat de cei mici, potrivit Livescience.

Cercetatorii au realizat o serie de studii pe un esantion de 186 de copii, de patru ani. Micutilor le-a fost servita o masa speciala de legume, iar dupa un timp acestea au fost denumite fie de ei, fie de parinti cu numele eroilor favoriti.

Copiii au mancat de doua ori mai multe legume botezate, iar ora mesei a fost asteptata cu nerabdare pentru a putea servi personajele favorite proaspete si racoritoare.

"Denumirile haioase ale morcovilor transforma masa intr-o activitate placuta. Parintii trebuie sa incerce sa le spuna celor mici povesti cu "fasolea puternica" sau "crocodilii de varza" si vor obtine rezultate de durata in foarte scurt timp", a spus autorul studiului Brian Wansink.

Mai mult, cercetatorii americani sustin ca rezultate similare s-au inregistrat si in cazul adultilor.

Testele s-au realizat intr-un restaurant cu specific italian, unde "Suculentele fructe de mare" au fost la mare cautare, in timp ce denumirea initiala, "Fructe de mare", nu a atras multi clienti.

"Este aceeasi mancare, dar asteptarile sunt diferite. In acest caz si experienta va fi modificata intr-un mod placut", a mai spus Wansink.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Violența domestică a devenit infracțiune în Kazahstan. Ce pedepse riscă agresorii
Violența domestică a devenit infracțiune în Kazahstan. Ce pedepse riscă agresorii
Violenţa domestică împotriva femeilor şi a copiilor a devenit infracţiune în Kazahstan, după ce preşedintele Kasîm-Jomart Tokaiev a semnat luni o nouă lege, relatează marţi, 16 aprilie,...
Un adolescent și-a recăpătat vederea după ce a stat cinci ani în întuneric. O tumoră de 8 cm îi ”fura” lumina din ochi VIDEO
Un adolescent și-a recăpătat vederea după ce a stat cinci ani în întuneric. O tumoră de 8 cm îi ”fura” lumina din ochi VIDEO
Un adolescent de 14 ani a fost operat de o tumoră gigant orbitară de 8 centimetri, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi. Reprezentanţii Spitalului Clinic de...
#legume, #copii, #nume, #alimentatie, #sanatate , #experiment