O carte de leacuri de secolul al 18-lea, scoasa la licitatie

Joi, 05 Martie 2009, ora 07:58
1988 citiri
O carte de leacuri de secolul al 18-lea, scoasa la licitatie
Foto: The Telegraph

Scrisa pe un pergament fragil, cartea de leacuri din secolul al 18-lea, contine tratamente pe baza de feriga, untura de oaie, diverse radacini sau chiar plante otravitoare.

In cele 64 de pagini ale cartii, se gasesc tratamente personalizate, dar si retete naturale de fabricare a parfumurilor, din sperma de balena, informeaza The Telegraph.

Unele pastile preparate dupa aceste retete poarta numele doamnelor care s-au folosit de ele. In "Reteta de putere a Doamnei Delafountaines" indicatiile trebuie urmate cu precizie.

"Se ia un os de la un peste, umezit si uscat dupa aceea in pudra. Se lasa toata noaptea in terebentina venetiana.

Se va obtine o pasta groasa, care va putea fi facuta pilule mici de zahar. Se administreaza trei pastile in noua dimineti si nu se mananca o ora dupa aceea".

Cartea de leacuri va fi scoasa la licitatie de catre Bonhams Fine Art din Suffolk, estul Marii Britanii. Expertii se asteapta sa obtina pe ea 400 de lire.

Cartea a fost descoperita de catre o femeie in casa matusii sale, unde s-a pastrat intacta mai bine de 25 de ani. Pentru ca a crezut ca este inca o vechitura care trebuie aruncata, femeia a uitat de ea.

"Am lasat-o in debara pur si simplu pentru ca am uitat de ea. M-am gandit ca este posibil sa fie valoroasa si atunci am lasat-o la uscat. Am putut sa vad mai clar dupa aceea ce continea valoroasa carte".

Scrisa in 1784, cartea este semnata de Thomas Slapp, un persoanj despre care nu se stie nimic pana in prezent.

Reprezentantii casei de licitatii cred ca descoperirea este interesanta pentru diversitatea tratamentelor prezentate. Slapp trata durerile cu o ceapa, data prin ambra si asezata pe locul cu probleme.

Expertii nu stiu care este eficienta tratamentelor, dar cartea contine peste 100 de leacuri, fabricate din cele mai diverse ingrediente, preparate fie prin uscare, fie prin umezire sau trecere prin ceara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când apare cartea de memorii a lui Aleksei Navalnîi. Va fi lansată în 11 limbi, inclusiv în rusă
Când apare cartea de memorii a lui Aleksei Navalnîi. Va fi lansată în 11 limbi, inclusiv în rusă
Memoriile postume ale principalului opozant al lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, o mărturie a "angajamentului său neclintit în lupta împotriva dictaturii", potrivit văduvei sale, vor fi...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#carte, #veche, #leacuri, #licitatie, #medicina, #tratament , #experiment