O femeie ar putea castiga in instanta dreptul la sinucidere asistata

Miercuri, 11 Iunie 2008, ora 18:36
2354 citiri
O femeie ar putea castiga in instanta dreptul la sinucidere asistata

Britanica Debbie Purdy (45 de ani), care sufera de scleroza multipla, vrea ca sotul ei sa o ajute sa isi puna capat zilelor. Ea ar putea obtine din partea judecatorilor aprobarea pentru sinuciderea asistata, asa cum este denumita in termeni juridici.

Femeia se teme ca sotul sau va fi acuzat, dupa disparitia sa, de ucidere din culpa, informeaza www.guardian.co.uk. Tocmai de aceea a vrut sa stie care sunt circumstantele in care o persoana isi poate ajuta aproapele sa fie crutat de suferinta bolii in acest mod.

Purdy isi doreste ca sotul ei sa o insoteasca la clinica din Suedia, acolo unde este internata, si acolo unde doreste sa isi puna capat zilelor. Temerea femeii este ca sotul ei, odata intors in Marea Britanie, ar putea fi acuzat de omor si ar risca o pedeapsa de pana la 14 ani de inchisoare.

Judecatorii au apreciat ca femeia are un caz solid, cu argumente puternice, mai scrie The Guardian in editia on line. Totusi, legile Marii Britanii interzic astfel de practici, ele fiind posibile doar pe teritoriul altor state.

"Sunt incantata ca judecatorii au decis sa imi analizeze mai bine situatia", a spus femeia. Ea a precizat ca vrea sa ramana in viata atat cat va putea, dar sub nici o forma nu va accepta aceasta solutie daca sotul ei ar putea fi acuzat.

Medicii care o ingrijesc pe femeie au spus ca pacienta s-a simtit eliberata atunci cand a auzit ca judecatorii vor analiza cazul ei. "Este un pas important pentru Debbie si alte persoane in situatia ei. Daca totusi Curtea va respinge cererea ei, femeia va mai trai insa durerile vor deveni de nesuportat", a spus medicul Sarah Wootton.

Multe persoane care au recurs la gestul extrem pentru a curma suferinta bolnavilor, in afara Marii Britanii, au fost pusi sub urmarire atunci cand s-au intors in tara. Acuzatiile au fost retrase in toate cazurile, dar dupa o lunga perioada.

Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Jurnalistul BBC Jonathan Beale a declarat că următorul pachet de ajutor acordat Ucrainei de către Marea Britanie include bombe Paveway. Recent, astfel de arme au fost folosite împotriva...
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
#Debbie Purdy, #scleroza, #sinucidere asistata, #sotul, #Marea Britanie , #experiment