O fetita a fost adoptata de animalele salbatice din Africa

Joi, 13 Noiembrie 2008, ora 16:05
12538 citiri
O fetita a fost adoptata de animalele salbatice din Africa
Foto: The Sun

Aproprierea speciala dintre o fetita nascuta in Namibia si animalele salbatice din zona, de la elefanti de sute de kilograme, pana la leoparzi fiorosi, pare a demonstra ca in natura, relatiile se intemeiaza dupa reguli nescrise.

Fotografiile adunate de parintii curajoasei Tippi, pustoaica ce a trait in mijlocul animalelor salbatice inca de pe vremea cand se hranea cu biberonul, lasa pe oricine fara cuvinte, informeaza The Sun.

Tippi a venit pe lume in 1990, in salbaticiile namibiene, acolo unde parintii sai, fotografi profesionisti specializati in suprinderea naturii in salbaticie, au ales sa traiasca provizoriu mai bine de 10 ani.

Sylvie Robert si sotul sau, Alain Degre, au vrut ca, inca din primele sale zile de viata, micuta lor sa iubeasca animalele, si mai mult, sa nu se teama de ele. Insa legatura deosebita pe care fetita lor a ajuns sa o stabileasca, inca inainte de a implini doi ani, i-a uimit pana si pe ei.

Parea ca leoparzii, elefantii sau strutii din salbaticia africana sa o considere pe Tippi ca propriul lor pui. O lasau sa ii mangaie, ba chiar sa se cuibareasca si sa danseze cu ele.

"Fetita mea a fost un copil extrem de norocos. A fost nascuta si crescuta in salbaticie. Faptul ca a trait libera in mijlocul naturii a fost pura magie. In fapt, am fost doar noi trei printre atatea animale salbatice si cativa oameni", povesteste mama fetitei-Mowgli.

De altfel, Tippi a fost intotdeauna mandra ca s-a nascut si a copilarit printre animale salbatice, mai spune cea care i-a dat viata. "Spune ca asta a fost darul sau. A considerat mereu ca animalele erau de marimea sa si ca ii erau prieteni", adauga femeia.

Parintii isi amintesc ca fetita lor avea un an si jumatate cand a fost lasata prima oara langa animale si nu a fost nici o secunda inspaimantata de ele. Mai mult, isi petrecea ore intregi in mijlocul elefantilor si a familiilor de lei, unde se juca alaturi de puii acestora, sau printre coloniile de struti, cu care se amuza, dansand in voie.

Cei doi adulti sustin ca au avut intotdeauna grija de fata lor si ca s-au preocupat in permanenta de siguranta acesteia. "Animalele salbatice fie te ataca, fie fug de oameni, daca se tem de acestia. Dar trebuie sa fii mereu atent", povesteste mama lui Tippi.

Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
O femeie din Marea Britanie s-a dus la un spital pentru animale sălbatice, susținând că a găsit un arici pe marginea unui drum și l-a luat acasă, unde s-a ocupat de îngrijirea lui peste...
Un tânăr de 21 de ani din SUA a fost ucis de o pumă. El se plimba cu fratele mai mic pe un drum neasfaltat
Un tânăr de 21 de ani din SUA a fost ucis de o pumă. El se plimba cu fratele mai mic pe un drum neasfaltat
Autoritățile locale au anunțat că un tânăr în vârstă de 21 de ani a fost ucis de o pumă în California, acesta fiind primul atac mortal de acest fel înregistrat în statul din vestul...
#fetita, #Africa, #adoptie, #animale salbatice , #experiment