Persoanele deprimate se uita mai mult la televizor

Vineri, 14 Noiembrie 2008, ora 11:50
1631 citiri
Persoanele deprimate se uita mai mult la televizor

Cercetatorii au demonstrat ca oamenii fericiti socializeaza mai mult, citesc mai multe ziare si fac sex mai des, dar se uita mai putin la televizor.

Persoanele nefericite se uita la televizor cu pana la 30 la suta mai mult decat cei fericiti, au afirmat autorii studiului, John Robinson si Steven Martin, de la Universitatea Maryland, scrie Telegraph.

Cercetatorii americani au ajuns la aceste concluzii dupa ce au analizat obiceiurile sociale a 30.000 de oameni intre 1975 si 2006. Descoperirile pun sub semnul intrebarii alte studii care releva ca privitul la televizor este adesea placerea zilei.

Profesorul si sociologul Robinson spune ca: "Datele contradictorii sugereaza ca televizorul poate oferi privitorilor placeri momentane, dar discomfort pe termen lung."

"Ceea ce vor sa spuna consumatorii de televiziune este ca in timp ce privitul la televizor este o pierdere de timp si nu neaparat o placere, totusi show-urile vazute aseara au fost destul de bune."

Cercetatorii cred ca programele tv sunt considerate atractive de persoanele care nu au unde sa iasa si cum sa-si petreaca timpul intr-un alt mod. Insa nu au putut sa spuna precis daca privitul la telelvizor ii face pe oameni si mai nefericiti.

Se poate ca televizorul doar sa impiedice oamenii sa se implice in activitati mai recompensatorii, nu sa ii si faca mai nefericiti.

Profesorul Martin a comparat privitul la televizor cu drogurile: " Drogurile produc placeri momentane, dar nefericire si regret pe termen lung."

El a adaugat ca oamenii predispusi spre dependenta de televizor sunt in general cei dezavantajati din punct de vedere social si personal.

Pe de alta parte, cei care petrec mult timp pe internet nu sunt mai fericiti sau mai nefericiti decat majoritatea.

Acest studiu a fost publicat in revista "Social Indicators Research".

Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Un poliţist care urma să intre de serviciu în Şomcuta Mare, judeţul Maramureş, a fost testat pozitiv la substanţe interzise. El a fost retras din dispozitiv şi dus la spital pentru...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#consum, #televizor, #deprimat, #fericire, #droguri , #experiment