Ziare.com

Pisica de mare cu greutate

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 08:36

   

Pisica de mare cu greutate
A fost nevoie de 90 de minute si de 13 barbati in floarea varstei pentru ca o pisica de mare de 350 de kilograme sa poata fi scoasa din apa, in Thailanda.

Norocosul in a carui undinta s-a prins gigantica vietuitoare este Ian Welch, un biolog britanic din Hampshire. Nestiind despre ce animal este vorba, acesta s-a luptat sa-si scoata prada din apa timp de o ora, relateaza Daily Mail.

La un moment dat, a fost la un pas de a fi tras la in apa, fiind salvat de un coleg de breasla care se afla cu el in barca si l-a tras de pantaloni. Dupa alte 30 de minute de eforturi sustinute, pisica de mare cu un diametru de peste 2 metri a fost scoasa la suprafata.

A urmat o tacere totala, povesteste Ian, nimanui nevenindu-i sa-si creada ochilor imensitatea scoasa din adancuri. S-a dovedit ca "formele generoase" ale vietuitoarei se datorau si faptului ca era insarcinata.

Inainte de a fi eliberata, pisicii de mare i-au fost luate mostre de ADN. In 2006, prezentatorul TV Steve Irwin a fost ucis de intepatura unei astfel de pisici de mare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6385 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor