""
Ziare.com

Poveste de succes in Taiwan: Femeia care si-a proiectat propriile restaurante

de Lacramioara Brecea
Miercuri, 17 Iunie 2009, ora 15:48

   

Poveste de succes in Taiwan: Femeia care si-a proiectat propriile restaurante
"Five Cent Driftwood House" este cel mai bun si cel mai cochet restaurant din Taiwan, creat de o femeie de afaceri care a pornit la drum fara experienta, fara bani, ci doar cu vointa si curiozitatea de a realiza cel mai frumos restaurant din tara.

Li-Shian Hsieh, fara studii sau vreo legatura cu lumea arhitectonica, a reusit sa puna bazele unei afaceri de succes, printr-un simt estetic extraordinar si dorinta de a fi cea mai buna, informeaza Arabnews.

Locuitorii provinciei Chia-yi din Taiwan au fost uimiti atunci cand au vazut in oraselul lor un nou restaurant cu o arhitectura ciudata, construit numai din lemn si caramida, infatisand forta naturii, sub forma unei femei.

De curiozitate, au intrat in restaurantul lui Li-Shian si s-au lasat cuceriti de ideile inovatoare ale femeii care a absolvit doar liceul, dar a reusit sa transforme o pasiune intr-o afacere care va deveni una de succes.

Cel mai scurt drum de la pasiune la profit

Femeia isi aminteste ca mama sa i-a daruit o sculptura in adolescenta, care i-a placut foarte mult. Pentru ca a simtit ca piatra si lemnul pot capata forme artistice, Li-Shian si-a continuat pasiunea si a inceput sa colectioneze astfel de materiale, pe care le imagina personaje.

Mai tarziu s-a hotarat sa isi implineasca visul si sa transforme casa sa intr-un restaurant realizat de ea, cu ideile ei arhitectonice si inspirat din natura.

Curiozitatea localnicilor precum si succesul turistic al cochetului restaurant au transformat-o, fara sa realizeze, intr-o adevarata femeie de afaceri a Taiwanului.

Din profitul primului restaurant, a reusit sa isi mai construiasca inca doua, iar in prezent Li-Shian Hsieh administreaza un intreg lant de restaurante.

Femeia a spus ca nu vrea sa faca studii de arhitectura pentru ca bunul ei simt artistic si vointa de a da frau liber pasiunii sunt singurele ingrediente ale succesului, de care se bucura din plin.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1335 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor