Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Reteta de criza: cum sa iti gatesti melcii din gradina

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 10:50
59444 citiri
Reteta de criza: cum sa iti gatesti melcii din gradina

O britanica suparata ca legumele ei pretioase erau distruse de melcii care aparusera din abundenta in gradina sa s-a gandit sa-i invinga cu propriile arme, mancandu-i.

Oriole Parker-Rhodes nu a vrut sa-i otraveasca, pentru ca acest lucru este impotriva principiilor ei. In schimb, n-a stat pe ganduri si a invatat sa-i gateasca de la francezi, alegandu-se cu delicatese la masa, relateaza Daily Mail.

Asa a obtinut si mese diversificate si legume nevatamate. Potrivit bunicii de 59 de ani, melcii sunt o buna sursa de proteine, iar carnea lor este mult mai slaba decat cea de vita. In plus, nu trebuie sa scoata din buzunar niciun penny, ceea ce insezmna ca va fi mai usor de suportat criza.

Inainte de a-i gati, intreprinzatoarea gospodina ii prinde cand sunt la maturitate si ii gazduieste in casa timp de o saptamana. Aici ii pune la regim, hranindu-i cu salata, ceapa si mere, inainte de a-i lasa, apoi, sa posteasca, timp de doua zile, pentru a fi sigura ca au stomacul curat.

Ca la restaurant

Urmatoarea etapa, gatirea, a invatat-o pas cu pas, ajungand in prezent un maestru in gatirea acestei delicatese. Pe langa 12 melci de gradina, este nevoie de verdeata, ceapa si ustoroi, unt topit si jumatate de sticla de vin.

Melcii sunt fierti timp de 5 minute, dupa care sunt scosi din cochilii. Se continua apoi fierberea, in apa si vin, timp de o ora. Melcii sunt pusi, apoi, din nou in cochilii. Intre timp se face o pasta din unt, ceapa, usturoi si verdeata si se adauga peste melci. Se introduc la cuptor, unde se lasa 20 de minute, la foc mediu.

Potrivit britanicei, melcii nu simt nicio durere cand sunt introdusi in apa care fierbe, ei fiind deja inconstienti in urma celor doua zile de inanitie.

In timp ce cei cu dare de mana primesc pe farfurie, la restaurant, cate 6 melci, Oriole Parker-Rhodes este fericita ca poate manca 12 melci din productie proprie.

Pentru ca pur si simplu s-a indragostit de gustul melcilor, britanica si-a facut un blog, eatinggardensnails.blogspot.com, unde face schimb de retete cu alti internauti cu aceleasi pasiuni.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#melci gradina criza, #Oriole Parker Rhodes, #reteta melci gradina , #experiment