Ziare.com

Robotii canibali prefera meniul vegetarian

de Valentin Dimitriu
Luni, 20 Iulie 2009, ora 18:14

   

Robotii canibali prefera meniul vegetarian
Inventatorii robotului militar banuit ca se hraneste cu cadavrele soldatilor ucisi in lupta infirma zvonurile ce au scandalizat lumea intreaga, afirmand ca aparatul este de fapt vegetarian.

Creatorii Robotului Tactic Autonom din punct de vedere Energetic (EATR) spun ca aparatul isi produce intr-adevar energia "digerand" materiale organice insa nu se pune problema consumului de carne umana, "recoltata" de pe campurile de lupta, potrivit The Guardian.

"Intelegm ingrijorarea publicului in privinta robotilor care s-ar putea hrani in viitor cu populatia umana, insa va garantam ca nu asta este misiunea noastra", spune Harry Schoell, CEO al Cyclone Power Technologies, una dintre companiile ce produce controversatul robot.

"Incercam sa demonstram ca motoarele noastre produc energie verde, utila, folosind plantele. Aplicatiile comerciale ale acestei solutii ecologice sunt enorme", explica Schoell.

Declaratiile inventatorilor robotului Eatr vin ca urmare a reactiilor dure provocate la aflarea stirii ca aparatul este deja in faza de testare, datorita zvonurilor potrivit carora acesta s-ar putea hrani si cu carne umana.

Energie verde, extrasa din plante

Conceptul orginal al motorului alimentat prin arderea materiilor biologice a aparut in 2003 si a fost pus in practica cu banii agentiei militare americane Darpa.

Oficialii americani spun ca revolutionarul motor cu aburi poate fi folosit de un robot autonom care va putea supravietui fara alimentare pentru cateva luni.

Printre aplicatiile militare propuse de creatorii robotului se numara alimentarea unei ambulante militare sau a unei turete mobile.

Versiunea anterioara a robotului Eatr folosea lemne si alte materiale de origine organica ce erau arse, alimentand astfel motorul aparatului, in timp ce ultimul model poate sa consume absolut orice.

Meniu vegetarian pentru robotul militar

Unul dintre inventatorii robotului, doctorul Robert Finkelstein de la compania Robotic Technology Inc (RTI), a declarat ca aparatul are incorporat un sistem care poate determina originea materialului consumat, tocmai pentru a evita eventualele "accidente".

"Daca nu este in meniu, robotul nu il va manca", a declarat Finkelstein pentru Fox News.

Motorul poate fi alimentat si de combustibili conventionali, ca petrolul, motorina sau uleiul pentru gatit, insa inventatorii au declarat ferm ca ar fi ilegal sa creeze un robot care si-ar putea extrage energia din cadavre.

"Profanarea cadavrelor este considerata crima de razboi, conform Articolului 15 al Conventiei de la Geneva si nu reprezinta in niciun caz o dorinta a Darpa, Cyclone sau RTI", se arata in declaratia comunca a inventatorilor Eatr.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1261 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor