S-a descoperit adevarata fata a Cleopatrei

Luni, 15 Decembrie 2008, ora 20:51
6377 citiri
S-a descoperit adevarata fata a Cleopatrei
Foto: Dailymail.co.uk

Studii ale unor cercetatori americani au dezvaluit adevarata fata a Cleopatrei, ultima regina a Egiptului. De la Elizabeth Taylor pana la Sophia Loren, cea mai cunoscuta femeie din istorie, Cleopatra, a fost infatisata sub diverse forme.

Cercetatorul Sally Ann Ashton, de la Universitatea din Cambridge, crede ca imaginea realizata de el si colegii sai este cea mai fidela imagine a Cleopatrei, informeaza Dailymail.co.uk.

Rezultatele demersului cercetatorilor americani sunt cu mult diferite de imaginea intruchipata de Elizabeth Taylor. Portretul unei femei foarte sensibile si firave a fost demontata de Ashton si colegii sai.

Nici personajul intruchipat de Sophia Loren nu se apropie de imaginea 3D realizata de experti, intr-un demers de un an in care s-au studiat peste 2.000 de indicii ale frumusetii legendare a Egiptului.

Atat literatura cat si cinematografia au intruchipat diverse slabiciuni si ipostaze ale Cleopatrei, mai mult sau mai putin flatante. Cercetatorii americani insa sunt de parere ca, orice merit ii poate fi contestat Cleopatrei, mai putin frumusetea.

"Este fascinant. Scriitorii ne-au aratat, prin operele lor, o Cleopatra inteligenta, ambitioasa si carismatica, cu o voce seducatoare, dar despre frumusetea ei s-au spus prea putine lucruri", a mai spus Ashton.

Regina Cleopatra s-a nascut in anul 69 i.Hr. Ea a devenit Cleopatra a VII-a a Egiptului la moartea tatalui sau si intentiona revigorarea Egiptului de odinioara. Atat ambitiile sale cat si tenacitatea care o caracterizau au consaccrat-o drept una din cele mai celebre femei din istorie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 ritualuri de îngrijire practicate de femeile din Japonia
3 ritualuri de îngrijire practicate de femeile din Japonia
Femeile din Japonia sunt recunoscute în întreaga lume pentru faptul că se mențin tinere și frumoase până la vârste înaintate. În loc să le invidiezi, cel mai bine este să te inspiri din...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#fata Cleopatra, #frumusete, #Cercetatori, #studiu , #experiment