Ziare.com

S-a descoperit de ce suferea Darwin

de Anca Serghescu
Marti, 15 Decembrie 2009, ora 20:36

   

S-a descoperit de ce suferea Darwin
Charles Darwin, despre care se stie ca nu s-a bucurat de o sanatate prea buna de-a lungul vietii, suferea de sindromul vomitatului periodic (Cyclical Vomiting Syndrome - CVS), au descoperit cercetatorii australieni.

Pana acum existau mai multe teorii privind bolile de care ar fi suferit Darwin, printre acestea aflandu-se faptul ca acesta ar fi fost ipohondru, ar fi avut atacuri de panica, ar fi fost instabil emotional ca urmare a "furiei reprimate fata de tatal sau", nervos in ceea ce priveste relatiile cu sotia sau ca s-ar fi simtit vinovat de conflictele cu convingerile sale religioase din tinerete.

Posibilele diagnostice fizice au inclus o infectie a urechii medii, otravirea cu arsenic si infectii parazitare tropicale, cum ar fi maladia Chagas.

Insa profesorul John Hayman sustine in lucrarea sa publicata in British Medical Journal, ca aceasta era adevarata boala a lui Darwin, el mostenind-o genetic, conform The Telegraph.

Sindromul vomitatului periodic era si cel care ii provoca greturi, dureri de cap si probleme ale pieleii, toate fiind simptome pomenite si de Darwin in scrierile sale.

Mama si membrii familiei lui Darwin au suferit de mai multe dintre simptomele descrise mai sus, potrivit lui Hayman.

De altfel, mama lui Charles Darwin a murit de pe urma durerilor abdominale puternice, cand acesta avea numai opt ani.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4507 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dumnezeule

atentie doamna Anca la traducere"probleme ale pieleii,"

 

Acuma si tu de colo...

Dupa nume, Dna. Anca Serghescu este fie din Rep.Moldova fie din Ardeal ceea ce scuza ori "egsplica" faptul ca uneori se exprima de parc-ar avea 6 clase .

Io

mi-s din Ardeal si nu amauzit niciodata pe nimeni sa foloseasca cuvintul referitor la piele in asa hal(nu stiu cum se pronunta dar incerc sa scriu asa cum zic ardelenii la piele"chiele"

pentru sosodve

No bine,corect ardeleneste este "pchele".

numai asa se explica

vomarea teoriei sale.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor