Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

S-a internat pentru o circumcizie si s-a trezit fara penis

Vineri, 26 Septembrie 2008, ora 17:17
6141 citiri
S-a internat pentru o circumcizie si s-a trezit fara penis

Un barbat din Kentucky, care s-a internat pentru o circumcizie, s-a trezit fara organul genital.

Phillip Seaton, in varsta de 61 de ani, a dat in judecata atat medicul, pe John M. Patterson, cat si pe anestezist, Oliver James of Shelbyville, care l-au lasat fara penis.

Nici el, nici sotia sa, Deborah Seaton, nu au fost consultati inainte ca organul genital sa fie amputat. In plus, pacientul se plange ca i-a fost facuta, inainte de interventie, anestezie totala, chiar daca el stipulase ca nu doreste acest tip de anestezie.

Nu se cunoaste suma pe care sotii Seaton - care, dupa cum au declarat, nu mai pot functiona ca un cuplu - o cer ca despagubire, informeaza AP.

Din fisa post-operatorie a pacientului reiese ca doctorul a detectat celule canceroase in organul genital al lui Seaton. Testele ulterioare au confirmat ca, intr-adevar, tesuturile din zona genitala a pacientului erau afectate de cancer.

Chiar si in acest caz, insa, se impunea o a doua opinie, fiind nevoie de consimtamantul pacientului pentru demararea interventiei chirugicale. In plus, dupa spusele medicilor, pericolul nu era atat de mare incat sa fie nevoie ca penisul sa fie amputat. In orice caz, existau alternative, a declarat purtatorul de cuvant al spitalului, Kevin George.

Cazul Seaton este asemanator unuia inregistrat in 1997, cand un barbat din Indianapolis, ramas fara penis si un testicul in urma unei interventii facute fara acordul lui, a obtinut, dupa ce a apelat la justitie, despagubiri de 2,3 milioane de dolari.

Noi reguli privind reducerea poluării în UE. Cetățenii afectați de calitatea aerului vor putea fi despăgubiți
Noi reguli privind reducerea poluării în UE. Cetățenii afectați de calitatea aerului vor putea fi despăgubiți
Parlamentul European a adoptat miercuri, 24 aprilie, acordul politic provizoriu la care s-a ajuns cu ţările UE privind noi măsuri de îmbunătăţire a calităţii aerului în UE, astfel încât...
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Departamentul american de Justiţie a ajuns la un acord pentru plata a 138,7 milioane de dolari în procesul civil cu sutele de victime ale fostului medic al Federaţiei americane de gimnastică,...
#penis, #interventie chirurgicala, #operatie, #organ genital, #despagubiri , #experiment