Salvata de la moarte de un copac

Marti, 10 Martie 2009, ora 11:44
1200 citiri
Salvata de la moarte de un copac
Foto: The Herald

O britanica in varsta de 66 de ani a supravietuit in mod miraculos dupa ce un pas gresit a facut-o sa se rostogoleasca pe versantul unui munte vulcanic din Tenerife. Singurul copac din zona, in ramurile caruia i s-a agatat capul, a salvat-o de la o moartea sigura.

Maureen Evason, turista "experimentata", se afla in vacanta impreuna cu sotul ei in Santiago Del Teide, o zona izolata, vulcanica, a insulei spaniole. Impreuna cu ei se mai aflau cateva persoane si ghidul, relateaza The Telegraph.

Un pas gresit a facut ca britanica, o bunica in forma optima, sa se rostogoleasca mai multi metri intr-o prapastie adanca de aproximativ 50 de metri. Caderea in gol i-a fost oprita de singurul copac crescut in roca vulcanica. Doua ramuri i-au intepenit gatul lui Maureen, oprindu-i caderea.

Timp de trei ore, Maureen a ramas in aceeasi pozitie, privind haul care ar fi putut sa o inghita. Intr-un final, a fost recuperata de echipele de salvare si dusa la un spital local, unde si-a petrecut 3 saptamani si jumatate. S-a ales cu pelvisul fracturat, ambele picioare si o mana rupte, dar coloana i-a ramas intreaga si nicio rana nu i-a pus in pericol viata.

A mai fost nevoie de inca cinci saptamani de spitalizare in tara sa pentru a se recupera pe deplin. Medicii sunt de parere ca insanatosirea britanicei a fost un miracol, tinand cont de varsta inaintata. Maureen a declarat ca, deocamdata, planurile pentru o noua vacanta au fost amanate.

Cazatura i-a sters femeile toate amintirile legate de calatoria in Tenerife. Isi aminteste doar ca s-a trezit in avion, cand era transportata catre Marea Britanie, la cateva saptamani dupa accident.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cazatura, #copac, #a supravietuit, #Tenerife, #crengi, #prapastie , #experiment