Sase moduri de a te reindragosti de hainele din dulap

Sambata, 11 Octombrie 2008, ora 08:47
3666 citiri
Sase moduri de a te reindragosti de hainele din dulap

Sase designeri tineri si de succes iti dau sase ponturi despre cum sa te reindragosteasti de ce hainele pe care le ai deja in dulap si cum sa pari in ton cu ultimele tendinte folosindu-te de cateva idei simple.

1.Phillip Lim

Acest designer tanar, in varsta de 35 de ani, a inventat, la birou, jocul "Cine a purtat mai bine tinuta asta?". "Toate fetele de la birou vin imbracate intr-o zi cu aceeasi piesa, insa o poarta in felul lor unic; este uimitor cum toata lumea isi face o tinuta proprie purtand ce poarta toate celelalte fete", spune Lim.

El isi arata aprecierea fata de forma feminina creand tinute pentru doamnele care doresc sa se simta confortabil - nu doar la moda: fuste bogate, pulovere pufoase, buzunare peste tot, piese care pot fi combinate in fel si chip.

Linia lui Lim, 3.1, are deja o suita de vedete indragostite de tinutele create de el - printre acestea se numara actritele Natalie Portman si Kate Hudson.

Intoarce-te la lucrurile de baza

"Umple-ti dulapul cu multe piese albe si in culoarea pielii - sunt la fel de versatile ca si cele negre", te sfatuieste Phillip Lim.

2.Scott Sternberg

Designerul din Los Angeles Scott Sternberg aplica principiile croitoriei pentru piesele vestimentare feminine la materialele barbatesti, rezuntand un amestec de haine sexy, care flateaza formele feminine. Sternberg croieste cu mare arta bluze in carouri, pantaloni largi si fuste mini extrem de feminine, care pastreaza insa un aer masculin.

"Este vorba despre tensiunea dintre feminin si masculin care face ca o tinuta sa fie grozava. Chiar daca nu ai un stil feminin, ia o bluza cu volane si peste ea o jacheta. Incearca", spune designerul in varsta de 33 de ani.

Imprumuta de la baieti

"Imprieteneste-te cu o jacheta cu o linie apropiata de liniile corpului tau. Are un aspect mult mai cool decat una larga", explica Scott Sternberg.

3.Jessie Randall

In 2004 Jessie Randall si-a abandonat slujba de designer de accesorii la Banana Republic si si-a lansat propria companie de incaltaminte, Loeffler Randall. Si-a propus sa aduca pe piata si altfel de incaltari in afara de nelipsitii pantofi cu toc.

"Eu si cu prietenii mei nu ne gaseam pantofi pe plac decat la magazinele second-hand" isi aminteste Randall, in varsta de 32 de ani. La mai putin cinci ani de atunci, pantofii creati de Randall, botine si balerini, ba chiar si cate un pantof cu toc din cand in cand, se vand in mai mult de 300 de magazine.

Inveseleste-te

"Incearca sa amesteci din cand in cand o pata de culoare in tinuta ta. Eu toamna asta port pana la plictiseala roz fluorescent!" spune Jessie Randall.

4.Doo-Ri Chung

Da, Doo-Ri creeaza si pulovere de casmir si fuste si jachete pe corp, insa toata lumea isi doreste sa cumpere de la ea doar rochii - piesele care au catapultat marca Doo.Ri din studioul improvizat in biroul parintilor pana in magazinul Barneys din New York.

Filozofia ei este ca femeile ar trebui sa isi puna in valoare "cea mai frumoasa trasatura" - adica poarta bluze cu spatele gol daca ai umeri frumosi si pantaloni lungi si subtiri daca esti inalta. "O curea potrivita poate face ca o rochie din sezonul trecut sa para moderna" continua ea.

Gaseste masura potrivita

"Nu te mai gandi la ce este in tendinte. Alege siluete care sunt in proportie cu corpul tau" te indeamna Doo-Ri Chung.

5.Chris Benz

Designerul in varsta de doar 26 de ani a lucrat ca asitent la J.Crew; acum e intr-o misiune de a umple dulapurile din intreaga lume cu combinatiile neobisnuite de culori care au devenit o marca a lui - mustar cu piersica, spre exemplu. Piesa favorita de la care Chris Benz incepe sa creeze o tinuta este tricoul sau maieul alb, cel mai simplu cu putinta. "Incep intodeauna o tinuta cu cele mai simple piese si tot adaug pana ajung unde vreau", povesteste el.

Da ceasul inainte

"Condimenteaza-ti tinuta de zi adaugand o piesa care este evident de seara: ceva metalic, o bijuterie, o fusta lunga, orice!" sugereaza Chris Benz.

6.Justin Giunta

Un amestec de monezi vechi si lantisoare second-hand nu au cum sa convietuiasca - si cu toate acestea, designerul de accesorii Justin Giunta, in varsta de 30 de ani, creeaza astfel, pentru linia sa Subversive Jewelry bijuterii luxoase. "Chestia cea mai grozava este ca un colier poate fi reinventat in nenumarate feluri, in functie de cum il porti: cu blue jeans sau cu cea mai sofisticata rochie" spune designerul.

Amesteca

"Pune impreuna lantisoare de diferite lungimi - ceva scurt cu ceva lung" te sfatuieste Justin Giunta.

Maria Ionescu

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#haine, #tinuta, #improvizatie , #experiment