Scapa de depresia sarbatorilor

Joi, 17 Decembrie 2009, ora 07:30
1450 citiri
Scapa de depresia sarbatorilor
Foto: beliefnet.com

Exista persoane care nu se pot bucura de sarbatorile de iarna din cauza depresiei cauzate chiar de aceasta perioada a anului. Starea se manifesta prin apatie, melancolie, randament scazut, iar scenariul se repeta in fiecare an.

Mai mult, exista persoane care, din cauza pregatirilor intensive ale meselor de Craciun si Revelion, nu mai au timp nici sa respire sau sa se bucure de zapada sau colinde, informeaza mayoclinic.com.

Te-ai gandit care sunt motivele pentru starea ta permanenta de iritare? Relatia cu familia nu este una foarte buna. In aceste momente, cand tu ai nevoie de timp pentru pregatiri sau pentru tine, ei vor sa petreceti timp impreuna.

Banii au fost intotdeauna o problema pentru ca ai cheltuit mereu mai mult decat ai avut. Si aceste sarbatori te gasesc imprumutat la rude si la prieteni, iar acest lucru este un factor important de stres, mai ales ca nu vei cumpara cadourile pe care ti le doresti pentru toti membrii familiei.

Melancolia sarbatorilor poate fi cauzata si de sentimentul ca aceasta perioada frumoasa a anului s-a terminat chiar inainte de a incepe. Exista persoane carora perioada iernii le place atat de mult incat nu se pot bucura de ea.

Cum faci sa scapi de toate aceste ganduri si responsabilitati? Mai intai analizeaza putin cauzele care au condus la starea ta. Vei realiza ca persoanele din jurul tau nu sunt deplasate atunci cand vor sa petreceti cat mai mult timp impreuna.

Mai mult, chiar daca intri si in acest an cu datorii, gandeste-te ca a fost un an de criza si te puteai astepta la acest lucru. Daca iti plac atat de mult colindatorii, omul de zapada si perioada sarbatorilor, de ce nu incerci sa nu iti faci asteptari si sa te gandesti ca pe cat este de frumoasa pe atat este de scurta perioada?

Bucura-te de tot ce este in jurul tau. De concertele organizate in aceasta perioada, de iesirile la patinoar, de filmele din oras. Deconecteaza-te si iesi impreuna cu prietenii sa va bucurati din plin de sarbatori.

Comanda ceva pentru masa de Craciun sau lasa-ti doar cateva feluri de mancare pntru a le gati tu, dar in limita unei singure zile, cea in care impodobesti bradul pentru a astepta colindatorii.

Fa-ti un bilant al anului care a trecut si stabileste-ti de aceasta data scopuri precise pentru anul viitor. Vei vedea ca toate ti se pot implini daca inveti sa te bucuri de prezent, sa lasi deoparte orgoliul, tensiunile sau lucrurile marunte care te macina.

Fii liber si bucura-te de tot ce este in jurul tau. Incearca sa daruiesti ceva. Te vei simti mai bine, iar gestul tau va ajuta pe cineva care are nevoie de ajutor, dar si pe tine, pentru a-ti reda increderea si bucuria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#depresie sarbatori, #alunga stresul Sarbatorilor , #experiment