Ziare.com

Slujba islamica tinuta de o femeie

de Livia Stroie
Vineri, 17 Octombrie 2008, ora 11:29

   

Slujba islamica tinuta de o femeie
O femeie va tine vineri o slujba religioasa musulmana in Londra. O serie de proteste au fost anuntate, avand in vedere ca multi musulmani considera ca este impotriva Islamului ca o femeie sa tina o slujba religioasa.

Profesoara Amina Wadud va oficia slujba religioasa la un centru din Oxford din Banbury Road. Slujbele religioase destinate si femeilor si barbatilor sunt oficiate intotdeauna de Imam, care in mod traditional este un barbat, informeaza The Telegraph.

"O respectam pe doamna Amina, insa rugaciunea se desfasoara intotdeauna in conformitate cu porunca lui Dumnezeu. Nu are nicio legatura cu pozitia femeii in societate. Nu este ceva degradant pentru femei, nu facem asta pentru ca nu credem ca ele nu sunt capabile.

Femeile pot tine slujbe pentru femei, insa slujbele mixte sunt intotdeauna tinute de barbati. Este ceva divin. Asta este porunca lui Dumnezeu.

Nici macar crestinii nu accepta ca femeile sa tina slujbe", a argumentat Mokhtar Badri, vicepresedintele Asociatiei Musulmane din Marea Britanie.

Amina Wadud a mai tinut o slujba in New York in 2005, insa intr-o biserica anglicana, deoarece reprezentantii moscheei au refuzat sa gazduiasca evenimentul. Presedintele Centrului Educational Musulman de la Oxford, Dr. Taj Hergey, considera ca protestele nu isi au rostul, si ca slujba este "un pas in directia cea buna".

"Consideram ca islamismul este o religie in care femeile sunt egale cu barbatii. Femeile au mai tinut slujbe in Africa de Sus, Canada si Statele Unite, si este o premiera in Marea Britanie. La inceput, s-a considerat ca nu este bine sa se ofere drept de vot femeilor. Insa se fac progrese mereu.", a spus Hergey.
Citeste mai multe despre slujba religioasa musulman Marea Britanie
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2110 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

INTERESANT

in sfarsit o religie care in care femeile sunt (aproape) egale cu barbatii

 

Nina...

...nu sunt egale, s-au facut ele egale...dar vezi reactiile...
Si nu te bucura prea tare. N-au fost si nu vor fi egale niciodata cu barbatii...pur si simplu pentru ca nu-s ca ei. Fiecare cu ale lui...femeia naste, barbatul nu. Fara legatura cu pozitia in societate.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor