Ziare.com

Studentii romani au creat robotul care aduce berea si prinde soareci

Marti, 06 Ianuarie 2009, ora 17:25

   

Studentii romani au creat robotul care aduce berea si prinde soareci
60 de studenti din cadrul anului III al Facultatii de Matematica si Informatica, de la Universitatea Babes-Bolyai, din Cluj, isi vor prezenta duminica, 11 ianuarie, robotii creati in cadrul Zilei robotilor inteligenti.

Acestia au creat diferite modele printre care un robotel care da buna dimineata proprietarului, altul functioneaza ca o capcana inteligenta pentru prinderea de soareci, unul colecteaza diferite obiecte iar altii au fost programati sa ajute la parcare, sa urmareasca masina, sa curete zapada sau sa transporte berea, informeaza Clujeanul.

"Este vorba despre cinci roboti care au fost achizitionati de Universitate si carora studentii le-au oferit diverse utilitati. Robotul in sine nu este nimic fara o programare, iar studentii chiar asta au facut. Singurul la care am mai adaugat noi ceva a fost de la firma Legon unde am avut posibilitatea de a construi" a explicat Mihai Oltean, unul dintre coordonatorii de proiect.

Cei cinci robotei sunt Lego Mindstorm NXT, iRobot Create, InteliBrainBot, Robotino si Brat robotic Lynx Arm. Ziua robotilor va avea loc pe 11 Ianuarie 2009 la ora 12:00 in cladirea Campus UBB (Facultatea de Stiinte Economice), la etajul 1, la Cluj Napoca.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2426 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor