Sutiene antiglont pentru femeile politist

Luni, 04 August 2008, ora 19:27
2769 citiri
Sutiene antiglont pentru femeile politist

Femeile politist din Germania vor fi dotate cu sutiene antiglont, numite "Sutiene speciale".

Noul produs a fost testat timp de doua luni, in secret, informeaza Bild, in editia online.

Politistii de sex feminin vor trebui sa poarte, ca o completare la echipamentul standard, sutiene speciale care preintampina ranirea in urma unor focuri de arma.

"Aceste sutiene pot salva vieti", declara Carmen Kibat, organizatoarea proiectului "Sutienul special".

Ofiter de politie ce se ocupa cu probleme de coordonare, Carmen Kibat considera ca "sutienele obisnuite prezinta riscuri din punct de vedere al securitatii".

Sutienul clasic poate provoca rani serioase daca este implicat intr-un foc de arme, ranile fiind destul de serioase.

"In ceea ce priveste sutientul special, acesta este confectionat doar din materiale precum bumbacul, poliesterul, poliamida si elastanul", precizeaza Kibat.

"Bretelele sunt facute special sa fie mai trainice si mai moi, si nici ele nu contin elemente din metal sau din plastic. Fiecare dintre cele 3.000 de femei-politist care participa la operatiunile de arestare a infractorilor, care insotesc demonstratii, apara frontiera de stat sau protejeaza populatia de atacuri teroriste va primi cate un asemenea sutien special. Din cele 10 modele de sutien care au fost testate, au ramas doar 4", a mai adaugat ofiterul.

Aceste 4 modele vor fi prezentate in dimensiuni de la 70A la 95E si se vor deosebi in ceea ce priveste materialele si linia.

"Sutienul Special" va putea fi deosebit de celelalte, in magazine, datorita unei etichete pe care va scrie Polizei (Politia).

De asemenea, fiecare femeie-politist din Germania isi va putea comanda cate 3 asemenea super-sutiene.

Ruediger Carstens, secretarul de presa al Politiei federale germane, declara: "Am devenit deschizatori de drumuri prin elaborarea unui asemenea tip de lenjerie pentru colaboratoarele noastre si demonstrand ca in Politia Republicii Federale Germane se face tot posibilul pentru a apara sanatatea angajatelor noastre".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un preot a refuzat să spovedească o femeie de 87 de ani, pentru că nu aparține de sectorul său pastoral. Ce spune Arhiepiscopia Tomisului
Un preot a refuzat să spovedească o femeie de 87 de ani, pentru că nu aparține de sectorul său pastoral. Ce spune Arhiepiscopia Tomisului
Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că face cercetări după ce un preot a refuzat să spovedească o femeie pentru că nu aparţine de sectorul său pastoral, iar cazul a ajuns în analiza...
Nadia Comăneci, despre egalitatea de gen: ”Fata aceea a deschis ușa altor femei”
Nadia Comăneci, despre egalitatea de gen: ”Fata aceea a deschis ușa altor femei”
Fosta mare gimnastă română Nadia Comăneci, cvintuplă campioană olimpică şi care a primit prima notă de 10 din istoria gimnasticii cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Montreal din 1976, a...
#politist, #femeie, #sutien, #antiglont, #special, #elastan , #experiment