Telefoanele mobile ucid albinele

Luni, 21 Aprilie 2008, ora 07:11
2835 citiri
Telefoanele mobile ucid albinele

Un studiu german releva faptul ca radiatiile emise de telefoanele mobile sunt principala cauza pentru care milioane de albine au disparut subit din mai multe state ale lumii, informeaza Adevarul, citand The Independent.

Radiatiile electromagnetice nu au influenta numai asupra omului, ci asupra a tot ceea ce este viu.Studiul realizat la Universitatea Landau, din Germania, a scos la iveala ca asa-numitul sindrom al prabusirii coloniilor de albine ar fi provocat de radiatiile emise de telefoanele mobile, precum si de celelalte aparaturi hi-tech.

Albinele isi parasesc stupul si nu mai revin niciodata, lasand in urma lor doar regina, ouale si cateva muncitoare imature.

Misterul celei mai mari disparitii din ultima perioada nu a fost inca elucidat, desi oamenii de stiinta au lansat multe teorii. Colapsul a fost pus pe seama pesticidelor, a organismelor modificate genetic, dar si a incalzirii globale. Aceasta din urma ar fi provocat mutatii fatale unor paraziti deja existenti pe sau in corpul albinelor.

Sindromul prabusirii coloniilor s-a raspandit si a ajuns deja in Germania, Elvetia, Spania, Portugalia, Italia, Franta si Grecia. Ba mai mult, saptamana trecuta, John Chapple, unul dintre cei mai mari apicultori din Londra, a anuntat ca 23 din cei 40 de stupi pe care ii detine au ramas deodata goi.

In mai multe locuri din Marea Britanie au aparut semnale conform carora foarte multe albine au disparut subit, desi autoritatile de mediu neaga in continuare ca albinele de pe teritoriul englez ar fi atinse de vreun sindrom.

Cercetatorii au considerat ca memoria albinelor ar putea fi perturbata de undele electromagnetice emise de toate tipurile de gadgeturi. Pentru a verifica aceasta ipoteza, participantii la studiu au supus unor campuri electromagnetice cateva exemplare de albine. In urma acestui test, insectele nu au reusit sa mai gaseasca drumul inapoi, catre stup.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#albine, #ucidere, #telefon mobil, #radiatii , #experiment