Ziare.com

Top 7 energii alternative

de Livia Stroie
Joi, 15 Ianuarie 2009, ora 12:53

   

Top 7 energii alternative
Energiliile alternative ar putea inlocui in curand combustibilii fosili, iar cele mai eficiente energii alternative ar fi, potrivit cercetatorilor americani, energia eoliana, soala si geotermala.

Teoretic vorbind, Statele Unite si-ar putea alimenta autovehicululele cu energie de la turbine eoliene asezate pe o suprafata de doar 3 kilometri patrati.

Aceasta este concluzia unui studiu in cadrul caruia s-au analizat 11 tipuri de energie alternativa in functie de impactul asupra mediului si beneficiile pe care le-ar putea aduce societatii, potrivit New Scientist.

Potrivit studiilor profesorului Mark Jacobson de la Universitatea Stanford, cele mai bune energii alternative ar fi: energia eoliana, energia solara concentrata (oglinzi care inclazesc un turn cu apa), cea geotermala, energia valurilor, energia solara, energia undelor si hidroenergia.

Pentru a compara tipurile de energie alternativa, Jacobson a calculat impactul pe care acestea l-ar avea daca Statele Unite ar fi alimentate doar cu un singur tip de energie. El a luat in calcul nu numai cantitatea de gaze cu efect de sera care ar fi emise, dar si impactul pe care l-ar avea asupra ecosistemului (suprafata ocupata de teren si poluarea apei).

"Cele mai buna energii alternative nu sunt cele despre care se vorbeste cel mai mult", a precizat Jacobson.

Un alt tip de energie dezbatuta de lideri europeni si americani este energia nucleara, insa Jacobson sustine ca aceasta duce la o poluare de 25 de ori mai mare decat energia eoliana, jumatate din emisiile de carbon fiind produse de procesul de planificare si construire a unei centrale nucleare.

O alta alternativa ar fi captarea dioxidului de carbon emis in timpul procesului de ardere a carbunelui, insa Jacobson arata ca emisiile de carbon sunt de 110 ori mai mari in cazul constructiei si utilizarii centralelor de ardere a carbunelui decat in cazul utilizarii turbinelor eoliene.

Citeste mai multe despre energie alternativa top 7
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7462 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

mai cetiti neste almanahe

"Teoretic vorbind, Statele Unite si-ar putea inlocui autovehicululele cu turbine eoliene asezate pe o suprafata de doar 3 kilometri patrati."???????

 

Furnizor de gaze naturale

Nu mai sunteti multumit de furnizorul de energie electrica si nici de cel de gaze naturale. Haideti sa ne cunoastem si sa va prezentam care sunt principalele beneficii din a lucra cu noi
www.aderroenergy.ro

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor