Top cinci femei frumoase dar moarte (Galerie Foto)

Sambata, 05 Iulie 2008, ora 19:30
16277 citiri
Top cinci femei frumoase dar moarte (Galerie Foto)

Au fost frumoase si celebre. Au adunat mii de fani la spectacole si au frant multe inimi. Au facut istorie in lumea mondena, au socat sau au starnit invidia prin farmecul lor aparte.

Ele sunt cele mai frumoase femei care si-au lasat amprenta asupra secolului XX. S-au facut multe topuri pe aceasta tema si opiniile sunt diverse. Indiferent pe ce loc se situeaza, ele sunt cateva dintre celebritatile care nu mai sunt in viata.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe, pe numele sau adevarat Norma Jeane Mortensen, este fara indoiala cel mai celebru star cinematografic, sex simbol si diva pop al secolului douazeci. Ascensiunea lui Monroe la nivelul de celebritate a inceput cu selectarea ei pentru a poza in cateva reviste, asta in timp ce primul ei sot facea parte Marina Comerciala. Cea mai insemnata parte a filmelor ei au fost facute pentru 20th Century Fox, unde si-a luat si numele care a facut-o celebra.

Dupa cateva aparitii minore in decurs de cativa ani, Marilyn a inceput sa devina cunoscuta pentru talentul ei de comediana, ajutata fiind si de remarcabila ei prezenta scenica.

Marilyn Monroe este una dintre cele mai frumoase femei din lumea showbiz-ului clasic, o vedeta controversata a Hollywood-ului, dar care a ramas in istorie prin look-ul sau aparte. Marilyn a murit in anul 1962, in urma unei presupuse sinucideri la resedinta sa din Los Angeles.

Circumstantele misterioase ale mortii lui Marilyn au fost subiectul multor speculatii, dar nu au reusit sa-i stirbeasca reputatia de cea mai legendara figura publica a tuturor timpurilor.

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn-Ruston, fiica unui bancher englez si a unei baronese olandeze, dupa divortul parintilor a fost trimisa la o scoala de fete de langa Londra. Plina de gratie, delicata, in scurt timp devine unul dintre modelele preferate de fotografii din lumea modei. La inceputul anilor '50 se inscrie la cursurile de actorie ale lui Felix Alymer si incepe sa joace roluri marunte in pelicule britanice.

Fragila si stralucitoare, amestecand intr-o maniera unica feminitatea si copilaria, Audrey Hepburn era alegerea ideala pentru a juca rolul unui personaj creat de Colette. Succesul in acesta piesa a dus la o oferta importanta : un rol alaturi de Gregory Peck in "Roman Holiday", pentru care va primi mai tarziu si un premiu Oscar. Mai tarziu va mai primi patru nominalizari, pentru "Sabrina," "The Nun's Story," "Breakfast at Tiffany's", "Wait Until Dark".

La sase saptamani dupa ceremonia de decernare a Oscarurile castiga si un premiu Tony pentru rolul din "Ondine", piesa de pe Broadway.

Audrey Hepburn si-a castigat in scurt timp reputatia de persoana incantatoare, blanda si altruista, care nu ezita sa se ocupe de altii, neglijandu-se pe sine. Aceasta generozitate s-a manifestat mai ales spre sfarsitul vietii artistei, cand aceasta s-a implicat cu toate puterile in activitatea UNICEF. In mai multe ocazii a fost aleasa cea mai frumoasa femeie a tuturor timpurilor, ultima oara intr-un sondaj realizat in 2006 de revista New Woman.

Mereu foarte modesta, Audrey obisnuia sa se descrie pe sine ca o actrita fara prea multa tehnica, pentru ca nu urmase niciodata o scoala in adevaratul sens al cuvantului. In afara talentului nativ si frumusetii speciale, Audrey a muncit enorm pentru a-si crea un joc actoricesc de invidiat. Avea puterea aproape magica de a se apropia de publicul ei, de a se juca atat cu rolul, cat si cu cei din sala, pentru a face ca cele mai ascunse nuante si sentimente sa fie transmise aproape instantaneu.

Publicul a fost mereu vrajit de combinatia de gratie, eleganta si prospetime. Cu o silueta fina care o facea sa fie invidiata, o frumusete neconventionala, o distinctie aproape regala si o inteligenta vie, a fost o personalitate naturala si puternica, ce nu ar fi putut fi creata in studiourile de la Hollywood. A reusit sa joace fara vreun efort vizibil alaturi de actori precum Humphrey Bogart, William Holden, Gary Cooper, Cary Grant, Gregory Peck, Henry Fonda, Fred Astaire, Sean Connery.

Audrey a murit pe data de 20 ianuarie 1993 la varsta de 63 de ani, ramanand pentru istorie una dintre cele mai frumoase vedete clasice ale lumii.

Printesa Diana de Walles

Diana, Printesa de Wales a fost prima sotie a Printului Charles, Print de Wales, mostenitorul tronului Regatului Unit. De la casatoria din 1981 pana la divortul din 1996 a fost numita Her Royal Highness The Princess of Wales (Alteta Sa Regala Printesa de Wales), iar dupa divort, Diana, Princess of Wales (Diana, Printesa de Wales).

In anii care au urmat divortului, populara printesa parea aproape de a-si indeplini visul de a deveni o "regina a inimilor". Ea si-a mentinut statutul de persoana publica si a continuat sa promoveze numeroase actiuni umanitare, spre exemplu, sprijinirea bolnavilor de SIDA si campania impotriva minelor anti-personal.

Diana de Walles a fost apreciata mereu pentru actiunile caritabile in care s-a implicat constant si pentru sensibilitatea sa. Lady Di a avut o frumusete aparte, iar toate aparitiile ei publice erau caracterizate de modestie, eleganta si sinceritate. Printesa a murit intr-un tragic accident rutier, in timp ce se afla intr-o limuzina impreuna cu iubitul sau Dodi Al-Fayed, pe 31 august 1997 in Paris. Accidentul s-a produs sub ochii presei de scandal, care o urmarea in acel moment pentru a afla detalii despre viata ei de dupa divortul de Printul Charles.

Grace Kelly

Grace Kelly s-a nascut in 12 noiembrie 1929 in Philadelphia. La varsta de 10 ani debuteaza in teatru, apoi se muta la New York, unde lucreaza ca model si intra la American Academy of Dramatic Arts. Dupa ce renunta la un contrac la Hollywood, Kelly incepe sa lucreze in televiziune, iar in 1949 debuteaza pe Broadway in The Father. Cand Hollywood-ul a chemat-o din nou, nu a mai refuzat, si a aparut in filmul Fourteen Hours din 1951.

Alfred Hitchcock a apelat la ea pentru a juca in doua filme din 1954: Dial M for Murder si Rear Window. Era un star deja, iar cand actrita Jennifer Jones a ramas pe neasteptate insarcinata, Paramount a cerut voie MGM-ului sa o lase sa joace in filmul Country Girl. Initial MGM a refuzat, dat ea a insitat. Pentru acest rol a primit premiul Oscar pentru cea mai buna actrita.

Dupa ce a jucat in Green Fire, Kelly a facut iar echipa cu Hitchcock pentru To Catch a Thief (1955). In timp ce filmau pe Riviera franceza, ea l-a intalnit pe Printul Rainier III de Monaco, iar intre ei s-a infiripat o poveste de dragoste ce a facut rapid inconjurul lumii.

Dupa ce a jucat in musicalul High Society (1956) si in The Swan, Kelly a anuntat ca se casatoreste cu Rainier. De asemenea a anuntat ca se retrage din lumea filmului pentru a se dedica noilor indatoriri. A urmat o nunta fastuoasa. In 1962 a anuntat ca va juca in Marnie, in regia lui Hitchock, dar a renuntat in scurt timp, si nu a mai jucat niciodata.

Grace Kelly a murit in 14 septembrie 1982, in urma unui atac de cord, in timp ce se afla la volan.

Marlene Dietrich

Se poate spune ca a fost o femeie puternica, plina de viata, nascuta in Berlin, in Germania, o femeie care a ajuns pe meleaguri americane pentru a deveni un icon al frumusetii. Nascuta pe 27 decembrie 1901, Dietrich a fost pe rand actrita, cantareata si o interpreta de cabaret de un farmec indubitabil.

Debutul in cinematografie si l-a facut in 1923, in 1929 s-a mutat la Hollywood prin contract cu Paramount la filmul "Morocco" pentru care a si primit singura ei nominalizare la Oscar. Din 1950 pana in 1970 a avut turneu international de cabaret, cu un repertoriu din filmele ei cat si cantece foarte populare la acea vreme. Cariera ei pe scena s-a incheiat in 1975 cand si-a rupt piciorul la un spectacol in Australia. A mai aparut in " Just a Gigolo" in 1979. Din pacate, Marlene nu s-a integrat niciodata la Hollywood, fiind o straina, chiar daca accentul o facea deosebita.

Totusi, Dietrich a devenit o imagine de mare clasa pentru casele de moda, iar alegerile ei s-au dovedit un model pentru societatea din acele vremuri si nu numai.

Viata personala a actritei a fost mentinuta cat mai departe de lumina reflectoarelor. S-a casatorit o singura data cu Rudolf Sieber, care a devenit mai tarziu directorul Paramount Pictures in Franta. A avut o singura fata, Maria Elisabeth Sieber care i-a daruit si un nepot. Totusi marea dragoste a actritei a fost Jean Gabin, avand apoi o relatie cu Frank Sinatra si chiar cu presedintele John F. Kennedy.

In mod repetat i-au fost oferite mari sume de bani pentru a se intoarce in Germania, la cererea lui Hitler. A refuzat sa se intoarca, deoarece nu i se permitea sa revina in tara alaturi de un prieten evreu (se crede ca Max Reinhardt). S-a stins din viata in somn in 6 mai 1992, lasand in urma o filmografie de invidiat si un exemplu de femeie puternica de o frumusetea deplina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Femei, #Audrey Hepburn, #decedate, #secolul XX, #Marlyn Monroe, #Diana de Walles, #Grace Kelly, #Marlene Dietrich , #experiment