Ziare.com

Visele si interpretarile lor

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 21:41

   

Visele si interpretarile lor
Visele reflecta evenimentele de zi cu zi din viata individului, iar, conform unor cercetatori, visele reprezinta modul in care omul asimileaza toate informatiile primite pe durata uneia sau mai multor zile.

Prin vise omul "indexeaza" informatiile primite de creierul sau ca atunci cand o secretara aranjeaza dosarele si documentele in sertare diferite, in ordine alfabetica.

Se crede insa ca toate imaginile pe care le vedem atunci cand dormim pot avea o semnificatie ascunsa - mai precis, simbolurile intalnite in vise reprezinta modalitatea subconstientului de a ne atrage atentia asupra unei probleme. Mai mult, se crede ca datorita viselor noastre, stim deja ce evenimente vor urma in viitorul apropiat insa ne aflam in situatia in care avem in mana o cheie si nu stim sau refuzam sa deschidem lacatul.

Daca aceasta afirmatie ar fi adevarata, am putea oare sa ne controlam viata intr-un mod mai eficient si sa evitam tot felul de impasuri, probleme, conflicte etc? Asta ar insemna ca viata noastra ar avea o traiectorie cu totul si cu totul diferita si am fi stapani pe propriul destin. Dar daca suntem deja? Sau daca trebuie sa traim ce ni s-a dat?

Citeste continuarea pe METALHEAD aici.
Citeste mai multe despre interpretari vise simboluri vis metalhead
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1865 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

tata Freud

Visul este o forma a imaginatiei deoarece consta in producerea de imagini noi prin transformari ale unor date din experienta personala. Visul este o forma de imginatie inconstienta si neintentionata (involuntara).
In structura visului apar:
- continutul latent (nemanifestat) – faci lucruri egoiste pe care nu le-ai face cand esti treaz.
- continutul manifest – simbolul dorintelor si al rezolvarii conflictelor din viata reala; tendinte afective oarbe, egoiste.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor