Zece mituri ale terapiei spa

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 07:42
1647 citiri
Zece mituri ale terapiei spa
Foto: coloradolivingarts.com

Sanatatea prin apa, sau mai scurt, tehnica spa de relaxare, este foarte populara deja in tara noastra. Tot mai multe femei apeleaza la cateva minute de relaxare cu spa, pentru un rasfat total.

Unele saloane asigura si serviciile complementare baii relaxante. Tratarea ridurilor prin injectii botox, sedintele de reflexoterapie, acupunctura sau yoga sunt doar cateva dintre ingredientele terapiei complete prin spa, informeaza healthspaguru.com.

Daca nu ai fost inca la nici o sedinta, trebuie sa stii care sunt miturile ei. Iata adevarul despre sedintele de spa, care asigura o detoxifiere si relaxare completa, in doar cateva sedinte de tratament.

Se spune ca doar o singura vizita la salonul de spa este suficienta pentru ca persoanele cu parul sensibil sa inregistreze primele probleme de cadere si subtiere a firului.

Specialistii sunt de parere ca nu exista o legatura directa intre aceste lucruri. Mai mult, aburul saunei stimuleaza circulatia sangelui, iar daca vrei sa iti aplici un tratament de par, momentul saunei este perfect pentru ca scalpul sa fie hranit in profunzime.

Pudicii nu au de ce sa ocoleasca saloanele de spa. Nu este nevoie sa renunti la toate hainele in timpul sedintelor. Terapeutul recomanda o tinuta cat mai lejera, in care sa ne simtim confortabil, indiferent care este aceea.

Un alt mit al sedintelor de spa este ca barbatii adevarati nu au nevoie de tratamente cosmetice, de relaxare si infrumusetare. Specialistii au spus ca numarul barbatilor care vin sa se rasfete cateva minute la spa este in crestere.

Mai mult, unele petreceri tematice au spa incluse, deci ultimul lucru la care un barbat se va gandi atunci cand va dori sa aleaga spa-ul ca metoda de relaxare va fi ca aceste sedinte nu sunt pentru el.

Poti contacta boli de piele. Este o alta legenda a tehnicii de relaxare, demontata de igiena stricta a salonului si atentia personalului de ingrijire.

Tehnici complementare spa-ului. Mituri

Acupunctura nu este o practica riscanta si nici dureroasa. Introducerea acelor subtiri in piele este o tehnica realizata numai de catre specialisti.

Acele sunt foarte fine si delicate, iar prima senzatie este cea a unei mici intepaturi, dar numai atunci. Daca ai dureri pe tot parcursul sedintei, poate ca este nevoie sa schimbi specialistul.

Tratamentul cu injectii Botox pentru indepartarea ridurilor prezinta anumite riscuri, pe care le poti evita daca respecti sfatul specialistului sau consulti o persoana specializata pentru realizarea acestei interventii.

Botoxul nu cauzeaza paralizie faciala, asa cum se crede. Exista anumite efecte pe care el le poate avea, dar ele sunt temporare, iar in acete cazuri sunt necesare injectari suplimentare, realizate doar de catre persoane autorizate.

Pe langa sedintele de sauna si baile relaxante, o dupa-amiaza la spa poate fi urmata de tratamentul cosmetic facial. Cele mai multe femei cred ca ele sunt suficiente pentru intretinerea frumusetii.

In realitate, tratamentele cosmetice sunt de intretinere. Tu vei continua acasa sa respecti ceea ce specialistii ti-au aratat, iar tenul imbacsit si lipsit de elasticitate va fi o simpla amintire.

Reflexologia este o practica sigura de relaxare si indepartare a durerii. Tocmai de aceea se recomanda gravidelor, pentru un bun echilibru fizic si psihic.

Nu este periculoasa pentru ele, deci consulta mai intai sfatul medicului specialist, inainte de a respinge aceasta tehnica.

Vacantele la spa nu sunt pentru oamenii lenesi si comozi. Dimpotriva, oamenii care aleg cateva zile de rasfat complet in locuri specializate cu spa vin mai relaxati din mica vacanta si pregatiti de noi planuri personale si profesionale.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#relaxare spa, #sedinte relaxare, #mituri sedinte spa , #experiment