Zece moduri de a fi ecologisti folosind mobilul

Marti, 09 Iunie 2009, ora 17:23
2703 citiri
Zece moduri de a fi ecologisti folosind mobilul
Foto: Ocw.mit.edu

Fie ca suntenti ecologist din convingere sau pur si simplu vreti sa fiti "la moda", ecologia fiind, de altfel, una dintre cele mai puternice tendinte in acest moment, puteti s-o faceti prin intermediul telefonului mobil.

Consumator de energie si sursa de poluare, telefonul mobil ne este, totusi, indispensabil. Din ce in ce mai multi producatori au inceput sa lanseze telefoane "verzi", fabricate din materiale reciclate si mai eficiente din punctul de vedere al consumului.

Dar, chiar daca aveti un telefon normal sau mai vechi, puteti sa economisiti energia, urmand aceste sfaturi, date de About.com:

1. Scoateti din priza incarcatorul telefonului, atunci cand nu il folositi. Chiar daca nu aveti telefonul pus la incarcat, insa incarcatorul este lasat in priza, acesta foloseste energie eletrica, fara folos.

2. Limitati perioada de iluminare a ecranului. Astfel, lasand ecranul luminat doar atata timp cat aveti nevoie, nu irositi energie si va prelungiti viata bateriei.

3. Inchideti telefonul de tot, cand nu il folositi. Daca sunteti la film, teatru, in avion sau intr-o sedinta foarte importanta, deci nu veti raspunde la telefon oricum, nu are sens sa-l lasati deschis, pe vibratii. Acest lucru nu face decat sa iroseasca bateria. Apelurile si mesajele le veti primi dupa ce deschideti telefonul.

4. Daca mobilul dumneavoastra are aceasta optiune, folositi GPS-ul sau pentru a va orienta, cand conduceti. Veti economisi si timp, dar si combustibil.

5. Inlocuiti telefonul doar cand este neaparat nevoie. Nu cumparati un mobil nou, daca cel vechi este inca functional. Cand achizitionati unul nou, reciclati-l pe cel vechi.

6. Folositi alarma telefonului pentru a va scula dimineata. In acest mod, veti economisi energia electrica folosita pentru ceasul sau radioul folosit in mod obisnuit in acest sens.

7. Folositi lumina de la ecran sau de la camera foto pentru ilumina drumul noaptea, in loc de lanterna. Nu are sens sa aveti un alt dispozitiv, daca telefonul are deja aceasta capacitate.

8. Incarcati telefonul doar cand este nevoie. Multi oameni s-au obisnuit sa puna telefonul la incarcat in fiecare seara, chiar daca bateria acestuia este plina. Pentru a economisi electricitatea, incarcati-l doar in momentul cand bateria s-a descarcat complet.

9. Cititi stirile pe telefon. Daca modelul telefonului va permite acest lucru, puteti citi ziarele si revistele direct pe telefon, pentru a economisi hartia consumata de acestea, dar si costul lor.

10. In loc sa utilizati post-it-uri sau foi de hartie pentru a va face diverse note, scrieti direct in telefonul mobil, majoritatea avand o functie de agenda sau ceva similar.

Citește și:
Noua conspirație marca Daniel Ghiță. Politicianul susține că pesta porcină a apărut în România înaintea sărbătorilor pentru ca cetățenii să cumpere carne din alte țări
Noua conspirație marca Daniel Ghiță. Politicianul susține că pesta porcină a apărut în România înaintea sărbătorilor pentru ca cetățenii să cumpere carne din alte țări
Deputatul PSD Daniel Ghiță promovează o nouă teorie a conspirației după ce a dat de înțeles că pesta porcină ar fi apărut în România înaintea sărbătorilor pentru a-i determina pe...
Ministrul Muncii anunță o creștere ”un pic mai mare” a alocațiilor pentru copii din 2023. Noul procent promis
Ministrul Muncii anunță o creștere ”un pic mai mare” a alocațiilor pentru copii din 2023. Noul procent promis
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut luni, 28 noiembrie, precizări în legătură cu majorarea alocațiilor. Recent, Guvernul a anunțat că, la începutul lui 2023, alocațiile vor fi...
Comentarii
S
Shme
rank 1
Deja am consumat mai multa energie citind articolul de mai sus , decat ma ajuta articolul sa economisesc.
S
santana
rank 1