Ziua Internationala a ursului polar

Sambata, 27 Februarie 2010, ora 08:00
9569 citiri
Ziua Internationala a ursului polar
Foto: b4tea

Pe 27 februarie este Ziua Internationala a Ursului Polar, un animal ce traieste in zona Oceanului Artic si cel mai mare pradator intalnit pe uscat. Ursul polar este un animal protejat de lege, fiind pe cale de disparitie.

Ziua Internationala a Ursului Polar sarbatoreste cel mai mare carnivor din lume. Aproape orice copil care merge la o gradina zoologica ramane uimit in fata ursului polar, care se impune prin frumusetea si, in acelasi timp, marimea sa.

Aceasta zi poate fi sarbatorita in mai multe feluri. Daca exista ursi polari la gradinile zoologice pe care le cunosti, poti merge sa le faci o "vizita". Profesorii pot profita de aceasta zi pentru a-i invata pe cei mici mai multe despre acest animal sau pur si simplu poti sta acasa si sa urmaresti documentare despre ursii polari.

Adultii de sex masculin pot sa ajunga la o greutate de 700 de kilograme si atunci cand se ridica in doua labe pot atinge o inaltime de 3 metri, in timp ce femelele ating doar jumatate din dimensiunile si greutatea masculilor.

Ursii polari se hranesc in special cu foci si pesti si pot fi gasiti in Alaska, Canada, Rusia, Groenlanda si Norvegia.

Femelele nu se imperecheaza pana la varsta de cinci ani si nu se imperecheaza din nou pana cand puii nu fac trei ani si o fac doar in conditii favorabile. Nou-nascutii isi petrec primele luni din viata intr-un barlog de gheata construit de mama lor.

Simpaticele animale au ajuns pe lista mamiferelor protejate de lege din cauza incalzirii globale, a vanatorilor si a poluarii ce otraveste tot mai mult Pamantul pe masura ce industria se tot dezvolta.

International Union for Conservation of Nature a anuntat ca daca tendinta climatica continua, ursii polari ar putea sa dispara in urmatorii 100 de ani.

Daca vrei sa ajuti ursii polari sa supravietuiasca cat mai mult, ai grija de mediul inconjurator. Chiar si cel mai mic gest facut va ajuta ursii polari sa traiasca mai mult. Poti incepe prin plantarea unui copac sau te poti oferi voluntar in diferite activitati ce vizeaza protectia animalelor.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#ziua urs polari, #ziua internationala urs polar, #ursi polari , #experiment