Ziua Mondiala a Meteorologiei si tenebrele incalzirii globale

Marti, 23 Martie 2010, ora 09:08
1805 citiri
Ziua Mondiala a Meteorologiei si tenebrele incalzirii globale
foto: Daily Mail

Ziua Mondiala a Meteorologiei, sarbatorita in fiecare an pe data de 23 martie, inca din 1961, marcheaza in 2010 implinirea a 60 de ani de la crearea Organizatiei Mondiale a Meteorologiei.

Organizatia internationala a meteorologilor, cu 189 de tari membre, din intreaga lume, functioneaza de sase decenii ca agentie speciala a Natiunilor Unite pentru meteorologie, hidrologie si geofizica.

Dupa aproape o jumatate de secol de sarbatorire a Zilei Mondiale a Meteorologiei, ziua de astazi capata o importanta deosebita in contextul discutiilor tot mai aprinse pe tema incalzirii globale.

Despre incalzirea globala - Intrebari si raspunsuri

Fenomenul catalogat in ultimii ani de ONU drept cea mai grava amenintare la adresa planetei, incepe sa fie tot mai contestat de oamenii de stiinta, iar tot mai multe voci cred ca este vorba, de fapt, despre o inselaciune globala, opera unor oameni de stiinta corupti de politicieni si grupuri de interese.

Ultimul scandal din seria incalzirii globale este deja celebrul Climategate, de la inceputul acestui an, in centrul caruia se afla profesorul Phil Jones, directorul Centrului de Cercetari Climatice al Universitatii East Anglia, acuzat de manipularea datelor reale privind incalzirea globala.

Documente secrete arata ca incalzirea globala este o manipulare

Presat de jurnalistii britanici, Jones a recunoscut ca dupa anul 1995 nu s-au inregistrat cresteri semnificative ale temperaturii Pamantului si ca incalzirea globala ar putea sa nu aiba nicio legatura cu cresterea emisiilor de dioxid de carbon, asa cum sustin partizanii teoriei, cu sprijinul ONU.

Mai mult, Comisia Interguvernamentala a ONU pentru Schimbari Climatice (IPCC) a fost acuzata ca prezinta date eronate referitoare la cauzele incalzirii globale si efectele schimbarilor climatice.

Oamenii de stiinta sustin ca in spatele celor 2.500 de semnaturi ale cercetatorilor care au contribuit la rapoartele comisiei se ascund mai mult nulitati decat somitati in domeniu, iar multi experti de buna credinta au fost citati de IPCC fara voia lor.

Mica glaciatiune isi intra in drepturi pe tot globul

Ultima teorie ce se opune incalzirii globale, transformata intr-un adevarat curent politic si economic, in ultimii ani, sustine ca temperatura planetei este influentata in primul rand de conditiile meteo de pe Soare, nicidecum actiunile omului asupra planetei.

Discutiile vor continua, cu siguranta, in perioada urmatoare, iar presiunea pusa de jurnalisti asupra oamenilor de stiinta si noile informatii obtinute ar putea, intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat, sa faca in sfarsit lumina asupra acestui subiect ce se afunda, intre timp, in tenebre.

Incalzirea globala, prin viscol si troiene de zapada

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ziua Mondiala Meteorologie, #incalzire globala manipuare, #cauze incalzire globala , #experiment