Alarmă majoră dată de 230 de reviste medicale, la nivel mondial: Omenirea își pierde sănătatea, catastrofal și ireversibil VIDEO

Marti, 07 Septembrie 2021, ora 02:12
17185 citiri
Alarmă majoră dată de 230 de reviste medicale, la nivel mondial: Omenirea își pierde sănătatea, catastrofal și ireversibil VIDEO
Încălzire globală catastrofală pentru omenire FOTO: The Independent

Jurnaliștii de la peste 230 de reviste medicale din întreaga lume au lansat un semnal de alarmă pentru omenire, înaintea Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, dintre 16-30 septembrie 2021. Ei solicită acțiuni urgente pentru a limita creșterea temperaturilor globale, care reprezintă o catastrofă pentru sănătatea oamenilor.

Sănătatea umană este deja afectată de criza climatică, iar impactul acesteia ar putea avea urmări dezastruoase și ireversibile, cu excepția cazului în care guvernele din întreaga lume vor lua măsuri rapide pentru a stopa încălzirea globală, potrivit CNN.

Toți reprezentanții mondiali importanți se vor întâlni, din nou, la Summit-ul diversității al Convenției ONU de la Kunming, China (11-24 octombrie 2021) și la Conferința privind clima (COP26) de la Glasgow (1-12 noiembrie 2021), Marea Britanie.

Înaintea acestor întâlniri esențiale, jurnaliștii revistelor medicale din toată lumea cer măsuri urgente pentru a menține creșterile medii ale temperaturii globale sub 1,5 grade Celsius și de a opri distrugerea naturii și a proteja sănătatea tuturor oamenilor de pe Pământ, scrie BMJ, revista medicală săptămânală a Asociației Medicale Britanice.

Sțiința este fără echivoc, o creștere globală cu 1,5 grade Celsius peste media din era pre-industrială și pierderea continuă a biodiversității riscă să aducă daune catastrofale sănătății oamenilor, care va fi imposibil de inversat.

Reflectând la gravitatea situației mondiale a acestui moment, apelul este publicat de către toate revistele de sănătate din întreaga lume. Autorii avertismentului vorbesc de faptul că ei sunt uniți în a recunoaște că doar schimbările fundamentale și echitabile ale societății vor inversa traiectoria noastră actuală, a omenirii.

În ultimii 20 de ani, mortalitatea legată de căldură în rândul persoanelor de peste 65 de ani a crescut cu peste 50%. Temperaturile mai ridicate au dus la creșterea deshidratării și a pierderii funcției renale, a afecțiunilor maligne dermatologice, a infecțiilor tropicale, a rezultatelor negative asupra sănătății mintale, a complicațiilor sarcinilor femeilor, a alergiilor, a mortalității cardiovasculare și pulmonare.

Lumea trebuie să schimbe cursul schimbărilor climatice

Căldurile afectează în mod disproporțional pe cei mai vulnerabili, inclusiv pe copii, populațiile mai în vârstă, minoritățile etnice, comunitățile mai sărace și cu probleme de sănătate.

Descoperirea care schimbă istoria Americii: ”Ce au făcut nativii acum 3.000 de ani a fost incredibil” VIDEO

Încălzirea globală contribuie, de asemenea, la scăderea potențialului global de producție pentru culturile majore, împreună cu efectele vremii extreme și a epuizării solului, împiedicând eforturile de reducere a subnutriției.

Printre problemele climatice cheie care se așteaptă a fi abordate la aceste evenimente majore se numără: ținta de creștere de 1,5 grade Celsius, stabilirea unei date de stopare a utilizării cărbunelui și protejarea biodiversității, atât pe uscat, cât și pe mare.

Fenomen misterios, unic în Japonia: Inexplicabilul ”ochi al dragonului” de pe munte VIDEO

Inițiatorii avertismentului mondial fac un apel la guverne și lideri să acționeze, marcând anul 2021, ca anul ”în care lumea își schimbă în sfârșit cursul”, în privința schimbărilor climatice globale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Temperatura din Sapporo a depăşit luni, 15 aprilie, pragul de 25 de grade Celsius, doborând astfel recordul de căldură pentru această perioadă a anului în capitala insulei Hokkaido, în...
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
#incalzire globala, #incalzire globala efecte, #schimbari climatice, #avertisment schimbari climatice, #avertisment incalzire globala , #fenomen