Alarmă a oamenilor de știință: Plumbul din telefoanele mobile, baterii și panouri solare intră în corp și ne distruge sănătatea VIDEO

Miercuri, 18 August 2021, ora 02:00
9761 citiri
Alarmă a oamenilor de știință: Plumbul din telefoanele mobile, baterii și panouri solare intră în corp și ne distruge sănătatea VIDEO
Poluarea cu metale afectează grav sănătatea oamenilor FOTO: Study Finds

Oameni de știință de la Universitatea Ebraică din Ierusalim trag un semnal de alarmă umanității, avertizând că riscul tot mai mare de poluare cu plumb determină ca acest produs toxic să ajungă în oasele noastre. Echipa de cercetători a anunțat, în urma unui studiu, că efectele nocive ale metalelor din dispozitivele electronice, baterii sau panouri solare pot afecta grav sănătatea populației.

Experții au atras atenția asupra faptului că industrializarea din lumea de astăzi are un impact direct negativ asupra a ceea se întâmplă în corpul uman, chiar dacă mulți dintre oameni nu cred că suntem expuși direct acestor poluanți, potrivit Independent.

Cercetătorii au examinat rămășițele umane dintr-un cimitir din centrul Italiei, care a fost folosit timp de 12.000 de ani. Ei au descoperit, că odată cu începerea și creșterea producției mondiale de plumb, la fel s-a mărit și rata de absorbție a plumbului la oameni.

Oamenii de știință au comunicat faptul că studiul lor asupra efectelor toxice ale poluării cu metale are implicații majore asupra sănătății publice, având în vedere creșterea prognozată a producției de plumb și a altor metale, substanțe care se regăsesc în dispozitivele electronice, baterii, panouri solare și turbine eoliene.

Un mare impuls al producției de plumb s-a produs în urmă cu 2.500 de ani, odată cu apariția monedelor și atingând apogeul în perioada romană. Apoi, în Evul Mediu, procesul a fost din nou în creștere.

Alarmă gravă pentru întreaga planetă: Treziți-vă, COD ROȘU, oamenii distrug Pământul VIDEO

”Această documentare privind poluarea cu plumb, de-a lungul istoriei umane indică faptul că, remarcabil, o mare parte din dinamica creșterii producției de plumb este reprodusă în expunerea umană. Astfel, poluarea cu plumb la om a urmat îndeaproape ratele de creștere a producției de plumb”, a spus profesorul Yigal Erel, autorul principal al studiului, de la Universitatea Ebraică din Ierusalim, Israel.

Stdiul arată că expunerea la plumbul toxic la oameni, în special la copii, are loc prin dietă, poluarea aerului și a solului. Însă, un mare pericol vine și de la ”cererea tot mai mare de metale folosite la fabricarea dispozitivelor electronice, conform Eurek Alert.

Alarmă în rândul a 14.000 de oameni de știință: Pământul își pierde semnele vitale

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#plouare plumb, #poluare metale, #poluare substante toxice, #poluare aer, #plumb toxic sanatate , #fenomen