Un fizician celebru avertizează liderii mondiali: Moartea Pământului, un dezastru galactic VIDEO

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 02:11
5557 citiri
Un fizician celebru avertizează liderii mondiali: Moartea Pământului, un dezastru galactic VIDEO
Fizicianul Braix Cox avertizează liderii mondial înaintea Conferinței privind climatul din Scoția FOTO: The Guardian

Faimosul fizician englez Brian Cox trage un semnal de alarmă liderilor mondiali, înaintea începerii în Scoția a Conferinței asupra climatului, pe 31 octombrie 2021. Savantul anunță că moartea Pământului ar putea lipsi de semnificație galaxia noastră, iar conducătorii lumii trebuie să fie conștienți de faptul că ”viața de pe planeta noastră este un fenomen remarcabil, natural” și trebuie luate măsuri în privința schimbărilor climatice, pentru ca ea să continue.

Oamenii ar putea fi singurele ființe inteligente din Calea Lactee, iar distrugerea civilizației noastre și sfârșitul lumii ar putea constitui un dezastru galactic, i-a avertizat profesorul Brian Cox pe liderii de pe tot globul care vor participa la Conferința a 26-a privind schimbările climatice a Națiunilor Unite (COP26) de la Glasgow, potrivit The Guardian.

Brian Cox a afirmat acest lucruri la lansarea noii sale serii de la televiziunea BBC Two intitulată ”Universe”. În aceste episoade, fizicianul explorează ideea așa-numitei teorii ”Goldilocks”, care sugerează că poziția planetei noastre în raport cu Soarele și cu evenimentele unice care au avut loc de-a lungul a miliarde de ani, au creat Pământul ”tocmai potrivit”, pentru ca viața să înflorească și să evolueze.

”Ceea ce am descoperit, cred că este o presupunere rezonabilă de lucru, este faptul că există foarte puține civilizații în galaxia noastră”, a spus Cox.

Când a fost întrebat cât de importantă a fost această descoperire pentru politicienii de astăzi, care se confruntă cu criza climatică, fiziciasnul a afirmat: ”Aș spune că dacă civilizația noastră nu va persista, indiferent de motiv, și ar putea fi un eveniment extern sau ar putea fi propria noastră acțiune, războiul nuclear, oricare ar fi.

Descoperire uluitoare a oamenilor de știință: Un gigantic tunel magnetic înconjoară Pământul VIDEO

Decidem (la Glasgow -n.a.) să aplicăm noi înșine, este posibil ca oricine apasă butonul respectiv să elimine semnificația (vieții -n.a.) într-o galaxie, pentru totdeauna”, a răspuns savantul englez, în vârstă de 53 de ani, doctor în fizică la Universitatea Manchester și decorat cu titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic în 2020, pentru servicii în promovarea științei.

Cu toate astea, Cox a spus că ”cu cât studiez mai multe despre biologie, cu atât sunt mai uimit că existăm”, adăugând că, deși astronomii au anunțat că sunt aproximativ 20 de miliarde de planete asemănătoare Pământului în Calea Lactee, totuși el crede că descoperirea vieții, așa cum o știm pe Pământ, este puțin probabilă.

Călătoria în timp și spațiu devine posibilă: Invenția minune creată de experții elvețieni VIDEO

El a mai afirmat că există o idee numită ”marele filtru”, care sugerează că ”civilizațiile nu au o viață lungă. S-ar putea ca provocările industrializării unei civilizații să fie prea mari și înțelepciunea noastră să rămână în urma cunoașterii noastre sau a capacității noastre și noi nu vom putea fi capabili să gestionăm această tranziție către o civilizație spațială”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Cancelarul german Olaf Scholz i-a interzis lui Vladimir Putin să se refere la filozoful Immanuel Kant, deoarece războiul agresiv al Rusiei contrazice complet principiile fundamentale ale...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#avertisment, #schimbari climatice, #viata pamant, #moartea Pamantului, #distrugerea pamantului, #sfarsitul lumii , #fenomen