Avertisment teribil al unui om de stiinta din SUA: "Nu mai trimiteti mesaje la extraterestri, Pamantul ar putea fi cucerit"

Marti, 13 Iulie 2021, ora 04:00
11952 citiri
Avertisment teribil al unui om de stiinta din SUA: "Nu mai trimiteti mesaje la extraterestri, Pamantul ar putea fi cucerit"
Placa cu mesaje pentru extraterestri de pe sonda spatiala Pionner 10 FOTO: Smithsonian Magazine

NASA a trimis mesaje la extraterestri cu ajutorul sondelor spatiale Pioneer si Voyager si a telescopului Arecibo din Puerto Rico. Acest fapt este criticat dur de catre un celebru om de stiinta, profesorul John Traphagan de la Universitatea Texas, avertizand lumea si SETI, ca astfel de practici sunt gresite, iar ele ar putea duce la cucerirea Pamantului de catre alte civilizatii inteligente din spatiu.

Intr-un material al jurnalistei Rebecca Coffey, publicat in revista americana Forbes, ea se intreaba ce se va intampla, in cazul in care un astronom va reusi sa ia contact cu extraterestii. Ce ar trebui sa spuna acea persoana pentru a minimaliza pericolul pentru planeta noastra?

In acest moment, astronomii si tehnicienii compun mesajele catre civilizatiile extraterestre, fara a fi supravegheati de catre diplomati sau alti oameni de stiinta, si le trimit ca niste date binare sau siruri de simboluri matematice.

Pentru a vedea daca aceasta practica este una corecta, Rebecca Coffey a discutat cu antropologul John Traphagan, de la Universitatea Texas din Austin, care este si autorul a mai multor carti, precum si doua articole recente referitoare la mesajele interstelare din publicatiile "Space Policy" si American Scientist, din iulie si august 2021.

Profesorul considera ca incercarile de comunicare interplanetara ar trebui sa fie considerate mesaje diplomatice si sa fie compuse si moderate cu mare atentie de o echipa etnica, culturala, formata din oameni de stiinta din domeniul social, eruditi umanisti si diplomati cu experienta.

Acest lucru este esential pentru a lua legatura cu civilizatiile extraterestre avansate din punct de vedere tehnologic. Daca un asemenea mesaj nu este bine intocmit, atunci s-ar putea produce o catastrofa, iar Pamantul ar putea fi cucerit.

Descoperire galactica majora: Obiect cosmic cu un camp magnetic de un miliard de ori mai puternic decat al Pamantului VIDEO

Traphagan ofera o explicatie despre "cum vor citi mesajele pamantenilor, extraterestrii si cum le vor interpreta". "In cazul unei abordari "rele" din partea ET, civilizatiile inteligente din spatiu ar putea fi beligerante sau imperialiste".

Atunci mesajele tip Golden Records (unde a fost pus si textul in limba romana: Salutari la toata lumea -N.A.), care au fost puse de omenire pe sonda spatiala Voyager a NASA, ar face Pamantul o prada usoara pentru extraterestrii. La urma urmei, inregistrarile de pe sonda, nu arata nicio dovada despre vreo tehnologie, care ne-ar permite sa ne aparam, in cazul unui atac, considera antropologul.

De asemenea, in mod gresit, mesajele ofera "indicii precise despre locul unde poate fi gasit Pamantul in Calea Lactee".

Zece OZN-uri filmate de NASA, langa Statia Spatiala Internationala VIDEO

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mesaje extraterestri Terra, #extraterestri, #extraterestri NASA, #civilizatii extraterestre, #OZN extraterestri , #fenomen