Cele mai friguroase 10 locuri din lume. Unde s-a înregistrat recordul negativ de temperatură de pe glob VIDEO

Sambata, 13 Noiembrie 2021, ora 04:00
9295 citiri
Cele mai friguroase 10 locuri din lume. Unde s-a înregistrat recordul negativ de temperatură de pe glob VIDEO
Yakutsk, cel mai friguros oraș din lume , locuit permanent FOTO: New Scientist

Pământul este o planetă minunată plină de locuri fascinante, însă tot aici poți întâlni și așezări foarte friguroase, cu geruri teribile, care îi alungă pe oameni. Însă, există și unele zone unde locuiesc ființele umane, chiar dacă acolo condițiile de trai sunt vitrege, precum în regiunile arctice.

În ciuda încălzirii globale cauzate de schimbările climatice, totuși pe Pământ mai sunt încă (nu știm pentru câtă vreme!) câteva întinderi sau localități, unde Soarele poate fi văzut doar câteva luni pe an, potrivit New Scientist.

Vă prezentăm mai jos o listă a celor mai friguroase 10 locuri din lume, pe care puțini oameni le-au vizitat.

10. Prospect Creek, Alaska, SUA (-62,1 °C)

Construit ca o așezare specială pentru muncitorii care au lucrat la sistemul de conducte Trans-Alaska Pipeline, la sfârșitul anilor ’70, satul este acum pustiu. În ianuarie 1971, a fost înregistrată temperatura de -62,1 grade Celsius, fiind cea mai scăzută din timpul iernii, în Statele Unite.

9. Snag, Yukon, Canada (-62,8 °C)

Un mic sat din Snag, din regiunea Yukon, Canada, a fost folosit pentru piste de aterizare de urgență, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar mai târziu ca o stație meteo. Aici termometrul a ajuns la -62,8 grade Celsius.

Un copil genial uimește lumea: ”Sunt de pe Marte, am renăscut pe Pământ să salvez omenirea de Apocalipsă” VIDEO

8. Yakutsk, Siberia, Rusia (-64,4 °C)

Yakutsk este unul dintre cele mai friguroase orașe de pe Pământ, fiind situat pe un strat de permafrost. În anul 1891, aici a fost un ger năprasnic de -64,4 grade Celsius.

7. North Ice, Groenlanda (-66,1 °C)

Această stație de cerctare a fost înființată în timpul expediției britanice în anii ’50. Aici, în 1954 au fost -66,1 grade Celsius.

Descoperire senzațională în ochiul uman: Nimeni nu a văzut asta în sute de ani

6.Oymyakon, Siberia, Rusia (-67,7 °C)

Oymyakon este cel mai rece loc de pe Pământ, locuit permanent, aici găsindu-se Polul Nord al frigului din Cercul Arctic. În 1933, s-a înregistrat -67,7 grade Celsius. Populația sa este de sub 500 de persoane.

5. Stația Klinck, Groenlanda (-69,6 °C)

Aici se găsește o stație meteo, ea deținând recordul pentru cel mai friguros loc din Cercul Arctic. În anul 1991, au fost -69,6 grade Celsius.

4. Denali, Alaska, SUA (-73 °C)

Denali, cunoscut anterior ca muntele McKinley, este cel mai înalt vârf din America de Nord, la peste 6.000 de metri deasupra nivelului mării. Aici, între 1950 și 1969 s-a înregistrat o temperatură de -73 de grade Celsius.

Oraș unicat pe Pământ, fără străzi și mașini: Paradisul verde cu două nivele sub pământ, nemaivăzut VIDEO

3. Stația Amundsen, Antarctica (-82,8 °C)

Este situată la Polul Sud și a fost construită în anul 1956. Ea primește doar șase luni pe an lumina Soarelui, iar restul timpului este în întuneric. Cea mai scăzută temperatură de aici a fost consemnată în iunie 1982, -89,8 grade Celsius.

2. Stația Vostok, Antarctica (-89,2 °C)

Face parte din Polul Sud al frigului, o zonă din emisfera sudică cu cele mai scăzute temperaturi de suprafață, de pe Pământ. Stația a fost creată de Uniunea Sovietică în 1957, iar aici s-a înregsitrat -89,2 grade Celsius, în iulie 1983.

Descoperire importantă a medicilor: Alimentul minune ce reduce mult riscul bolilor de inimă

1. Platoul estic din Antarctica (-94 °C)

Podișul din Antactica de Est revendică titul de cel mai friguros loc de pe Pământ. Între 2004 și 2016, datele culese de sateliți au arătat că aici temperatura a fost în jur de -94 de grade Celsius.

Citește și:
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...