Alarmă gravă pentru întreaga planetă: Treziți-vă, COD ROȘU, oamenii distrug Pământul VIDEO

Marti, 10 August 2021, ora 02:22
27413 citiri
Alarmă gravă pentru întreaga planetă: Treziți-vă, COD ROȘU, oamenii distrug Pământul VIDEO
Incendii catastrofale s-au produs în multe țări din lume, în ultima vreme FOTO: BBC News

Un raport al oamenilor de știință din cadrul Grupului interguvernamental privind schimbările climatice (IPCC) al ONU, trage un semnal de alarmă pentru omenire. ”Este cod roșu pentru umanitate” constituie avertismentul care trebuie să trezească lumea, ce este obligată să acționeze rapid, dacă nu vrea ca planeta noastră să intre în colaps total.

Studiul anunță că noi valuri ucigașe de căldură din ce în ce mai accentuate, secete prelungite și inundații catastrofale sunt preconizate în viitorul apropiat, după ce s-a constatat că temperaturile globale au crescut în ultimii 50 de ani mai repede, decât în orice altă perioadă similară din ultimele două milenii, potrivit BBC News.

Făcând ecoul oamenilor de știință, Antonio Guterres, Secretarul general al ONU, a luat poziție: ”Dacă noi combinăm forțele acum, putem evita catastrofa climatică. Dar, după cum arată raportul IPCC de astăzi, nu există timp de întârziere și nu există loc pentru scuze. Mă bazez pe liderii de guvern și pe toate părțile interesate, pentru a asigura succesul la COP26” (Conferința ONU pentru schimbări climatice de la Glasgow, 31 octombrie – 12 noiembrie 2021 n.a.).

Documentul IPCC arată contribuția nefastă a omenirii la catastrofele climatice, care se produc în prezent, în toată lumea. ”Este fără echivoc faptul că influența umană a încălzit atmosfera Pământului, oceanele și uscatul”.

”Este o declarație de fapt, nu putem fi mai siguri, este clar și incontestabil faptul că oamenii încălzesc planeta, distrug Pământul”.

Fie că sunt valurile de căldură din Grecia și din vestul Americii de Nord sau inundațiile din Germania și China, toate sunt ”atribuite influenței umane, care s-a consolidat”, în ultimul deceniu.

Alarmă în rândul a 14.000 de oameni de știință: Pământul își pierde semnele vitale

Care au fost creșterile globale alarmante?

Raportul IPCC demonstrează adevărata catastrofă privind schimbările climatice. Astfel s-a constatat că temperatura globală a fost cu 1,09 grade Celsius mai mare în deceniul 2011 – 2020 decât între 1850 – 1900!

Rata de creștere a nivelului mării aproape s-a triplat, comparativ cu perioada 1901 – 1971. Influența umană a contribuit 90% la topirea ghețarilor din zona arctică.

Se preconizează o creștere de 2 metri a nivelului mării până în 2100 și 5 metri până în 2150. Multe zeci de milioane de oameni din orașele de coastă din toată lumea vor suferi din cauza inundațiilor până în 2100.

”Vom vedea călduri și mai intense și mai frecvente. De asemenea, creșterea evenimentelor cu precipitații abundente, la scară globală și creșterea tipurilor de secetă în unele regiuni ale lumii”, a spus dr. Friederike Otto de la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Predicția care înmărmurește lumea: colapsul total al omenirii s-ar putea produce până în 2040

Ce se poate face?

Dacă omenirea va reduce emisiile globale poluante la jumătate până în anul 2030 și ne apropiem de zero până în 2050, atunci umanitatea poate inversa creșterea temperaturilor. Asta implică reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin adoptarea unor tehnologii verzi.

Ce se întâmplă dacă lumea intră în colaps: Care sunt cele cinci țări, unde poți supraviețui Apocalipsei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
ISU Buzău: Apele au scăzut cu 20%. Câți litri sunt folosiți la un incendiu forestier
ISU Buzău: Apele au scăzut cu 20%. Câți litri sunt folosiți la un incendiu forestier
Episoadele de secetă înregistrate în ultimii ani, pe fondul schimbărilor climatice, au afectat ramuri importante ale agriculturii şi, mai nou, pun presiune pe capacitatea de stingere a...
#cod rosu, #alarma, #alerta meteo, #schimbari climatice, #schimbari climatice incalzire globala, #incalzire globala efecte , #fenomen