Rusia, avem o problemă: Un satelit militar al Chinei lovit de resturile unei rachete a Moscovei VIDEO

Joi, 19 August 2021, ora 05:00
9956 citiri
Rusia, avem o problemă: Un satelit militar al Chinei lovit de resturile unei rachete a Moscovei VIDEO
Satelit al Chinei lovit de resturile unie rachete a Rusiei FOTO: ITechPost

Satelitul militar Yunhai al Chinei a fost lovit în mod misterios de un obiect necunoscut, însă acum oamenii de știință au găsit cauza. Coliziunea a fost produsă de resturile unei rachete a Rusiei, tip Zenit-2, lansată în anul 1996.

Ciocnirea a avut loc pe 18 martie 2021, dar de-abia recent s-a elucidat dilema dezastrului cosmic. Centrul US Space Force (18SPCS) a anunțat că analiza evenimentului este ”în curs” asupra celor 21 de piese asociate, care au fost desprinse din satelitul chinezesc, potrivit Independent.

Satelitul Chinei fusese trimis pe orbita Pământului în septembrie 2019. S-a speculat că el ar fi putut exploda, însă acum s-a stabilit că distrugerea s-a produs după impactul cu resturile rachetei Zenit-2 a Rusiei.

Experții au anunțat că este ”cea mai mare coliziune orbitală din ultimul deceniu”. Racheta rusească Zenit-2 a lansat un satelit de spionaj Tselina-2 în septemebrie 1996, a transmis astronomul Jonathan McDowell de la Centrul de Astrofizicîă Harvard-Smithsonian din Statele Unite, într-o postare pe Twitter.

Nou avion revoluționar de pasageri, ”fiul modelului Concorde”: Distanța New York-Londra în doar 3 ore, în 2022 VIDEO

Satelitul Yunhai rămâne sub control și își poate regla traiectoria pe orbită, putând transmite semnale. Coliziunea nu l-a distrus complet, însă știrea este alarmantă cu privire la resturile din jurul planetei noastre.

Analiza lui McDowell arată că în catalogul Space-Track au fost actualizate informațiile legate de obiectul spațial 48078, 1996-051Q, ce provenea de la racheta rusească Zenit-2. Acestea anunțau scurt: ”S-a ciocnit cu satelitul (Yunhai 1-02 al Chinei)”, scrie Interesting Engineering.

Descoperirea care a uluit astronomii: ”Obiectul spațial se mișcă cu 3,2 milioane de kilometri pe oră” VIDEO

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia se afundă în buzunarul unei țări: Putin a schimbat Germania cu o altă putere
Rusia se afundă în buzunarul unei țări: Putin a schimbat Germania cu o altă putere
Dacă multă vreme Germania a fost dependentă de petrolul și gazele naturale ale Rusiei, acum situația s-a schimbat radical de când a venit la conducere Olaf Scholz. Între timp, Putin a...
Lovitură de grație primită de Rusia: China strangulează Kremlinul de frica Statelor Unite
Lovitură de grație primită de Rusia: China strangulează Kremlinul de frica Statelor Unite
Strategia geopolitică a multor state s-a schimbat odată cu începerea invaziei lui Putin din Ucraina, iar altele o modelează în funcție de dinamica regională și de interesele proprii. Rusia...
#satelit China, #coliziune spatiu, #satelit spionaj, #satelit distrus, #china rusia, #Rusia China , #fenomen