Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum ne poate influenta Luna sanatatea

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 17:48
10594 citiri
Cum ne poate influenta Luna sanatatea

Intotdeauna Luna a suscitat curiozitatea oamenilor, care vad in ea, uneori, un astru cu puteri extraordinare. Nu e de mirare de ce in jurul ei s-au creat atatea mituri si legende.

Henry Puget, doctor generalist, despre care se stie ca practica medicina combinand tehnologiile avansate cu terapiile naturiste, intr-un interviu acordat pentru Au Feminin, a dezvaluit fata ascunsa a lunii si presupusele efecte asupra sanatatii.

Autor al mai multor carti, dintre care amintim "Luna si sanatatea: ghid de folosire", Henry Puget a tinut sa mentioneze ca Luna poate influenta starea generala de sanatate (la femei, mai ales in perioada sarcinii), somnul, sexualitatea, buna dispozitie.

Intrebarilor despre inclinatia sa catre astrul cu efecte asupra sanatatii oamenilor, daca acestea difera de la individ la individ, doctorul francez le-a raspuns plecand de la exemplul personal: "Sunt sensibil la luna plina. Dorm foarte prost cand este foarte puternica".

Apoi, pentru ca face multe injectii intramusculare si mezoterapie, el a observat ca pacientii nu se simt bine, iar locul injectat sangereaza. In general, "nu sunt probleme grave, dar acestia devin mai nervosi, intarzie la intalnire. Femeile care sufera de cistita au dureri ce cresc in intensitate", explica el.

Exista oameni influentati de Luna si oameni care nu cunosc fenomenul, daca se poate numi asa. Unele luni pline sunt mai puternice, altele mai putin. Depinde de distanta dintre Pamant si Luna in acel moment.

Discutand despre ideea cea mai raspandita, respectiv aceea ca luna plina favorizeaza cresterea parului, doctorul Henry Puget a subliniat: "aspectul parului depinde de circulatia sanguina, de forta atractiei lunare". Luna plina antreneaza o vasodilatatie a vaselor capilare, ce duce la cresterea parului.

"Daca va taiati parul cand e luna plina, el creste mai repede. In timpul lunii descendente, podoaba capilara se indeseste". Celebrul coafez Djelani Maachi, a adaugat specialistul, lucreaza in noptile cu luna plina pana in ora 4-5 dimineata.

Sarcina

In cartea sa, "Luna si sanatatea: ghid de folosire", autorul explica faptul ca noptile cu luna plina provoaca un numar mare de nasteri, dar emite ideea ca studiile sunt contradictorii. 50% favorabile tezei si acelasi procent dovedind contrariul. Ipoteza nu este, deci, fondata.

Intrebat daca subconstientul femeii, care crede ca efectele Lunii provoaca nasterea, are un rol important, doctorul a precizat: "cand o femeie este convinsa ca naste in perioada lunii pline, ea va avea mai multe sanse de nastere atunci".

Unii cercetatori vorbesc de influenta gravitatii lunare si altii de schimbari barometrice. Eu cred, a mai spus doctorul Puget, in chimia emotiilor, asa cum o demonstreaza recentele descoperiri. Ideile noastre, emotiile influenteaza psihologia, caci ele pot declansa reactii chimice si hormonale.

Somnul, stresul

In ceea ce priveste insomnia, nervozitatea, doctorul Puget a adus vorba de intensitatea electromagnetica a Lunii. Ea emite radiatii ale caror efecte seamana cu cele ale unui cuptor cu microunde. Cand Luna e plina, acestea sunt mai puternice si au mai multe efecte:

-un efect direct asupra sistemului nervos;

-un efect asupra hipotalamusului, care, odata dereglat, accentueaza starea de stres;

-un efect asupra melatoninei, hormonul secretat noaptea. Daca luna scade producerea lui, persoanele vor avea deficit de somn.

Referitor la supozitia conform careia luna plina ar influenta suicidul si crimele, Henry Puget a infirmat: "nicio statistica serioasa n-a fost facuta pana in prezent in ceea ce priveste relatia dintre luna plina si actele de suicid sau crima".

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#luna plina efecte, #luna plina stare spirit, #luna plina influente, #Henry Puget luna plina, #par taiat luna plina , #fenomen