Celebrul Sir David Attenborough avertizează omenirea: ”Lumea se îndreaptă spre o catastrofă, cu adevărat” VIDEO

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 04:00
11047 citiri
Celebrul Sir David Attenborough avertizează omenirea: ”Lumea se îndreaptă spre o catastrofă, cu adevărat” VIDEO
David Attenborough atenționează omenirea despre catastrofa iminentă FOTO: Meatless farm

Sir David Attenborough, legendarul prezentator al BBC, televiziunea britanică, a trimis un avertisment tăios către cele mai dezvoltate țări, înaintea Conferinței privind schimbările climatice de la Glasgow COP26, care va începe pe 31 octombrie 2021. El a spus că omenirea dacă nu acționează acum asupra climei Pământului, atunci poate fi prea târziu pentru a mai putea salva planeta de la o catastrofă.

David Attenborough a vorbit la Kew Gardens din Londra, în timpul filmărilor unui nou serial denumit The Green Planet, care va fi difuzat anul viitor. El a declarat că lumea se confruntă cu un scenariu ”cu adevărat catastrofal”, dacă nu va exista nicio acțiune din partea liderilor mondiali, adăugând că acum există ”o responsabilitate morală” a tuturor, potrivit Express.

Realizatorul a subliniat recentul raport IPCC, al ONU, care a emis un ”cod roșu” pentru umanitate cu privire la schimbările climatice, asta dovedind că el și alți experți internaționali nu au făcut ”tam-tam degeaba”, privind încălzirea globală.

Umanitatea este complet nepregătită: NASA anunță că Pământul va fi aruncat în întuneric. Catastrofe de trilioane de dolari VIDEO

”Ce au spus oamenii de știință din domeniul climei de 20 de ani și despre care și eu am anunțat, nu au fost alarme false. Și în fiecare zi care trece și în care nu facem nimic în privința asta, este o zi irosită. Iar lucrurile se înrăutățesc”, a spus Attenborough.

”Există încă oameni în America de Nord și în Australia, care spun ”nu, nu, nu, desigur, este regretabil că a fost acel incendiu de pădure care a devastat absolut totul în cale. În special, daca va costa bani pe termen scurt, tentația este să negi problema și să te prefaci că ea nu există”, atrage atenția celebrul om de televiziune liderilor politici din întreaga lume.

Călătoria în timp și spațiu devine posibilă: Invenția minune creată de experții elvețieni VIDEO

”Dar cu fiecare lună care trece, devine din ce în ce mai incontestabil, schimbările climatice provocate planetei, de care suntem responsabili, au efecte devastatoare. Dacă nu acționăm acum, va fi prea târziu. Trebuie să o facem acum”.

#david attenborough, #David Attenborough planeta, #avertisment incalzire globala, #schimbari climatice , #fenomen