Descoperire stranie, ploaia de heliu: Unde se poate produce VIDEO

Vineri, 28 Mai 2021, ora 02:00
4585 citiri
Descoperire stranie, ploaia de heliu: Unde se poate produce VIDEO
Planeta Saturn FOTO: Berkeley

Oamenii de stiinta de la Universitatile Rochester si Berkeley din Statele Unite au facut o descoperire neobisnuita, dupa o lunga perioada de cercetari: ploaia de heliu. Acest straniu fenomen se poate produce pe planetele Jupiter si Saturn, iar studiul publicat in revista Nature, confirma acest lucru.

Cu toate acestea, realizarea conditiilor experimentale necesare validarii nu fusese posibila pana acum, cand s-a reusit, in urma unor experimente laborioase, potrivit Mirage News.

"Am descoperit ca ploaia de heliu este reala si ea poate aparea atat pe Jupiter, cat si pe Saturn. Acest aspect este importrant pentru a ajuta oamenii de stiinta sa descifreze cum s-au format si au evoluat aceste planete, ceea ce este esential pentru intelegerea modului in care a fost creat sistemul solar", a declarat Marius Millot, fizician de la Lawrence Livermore National Laboratory (LLNL) de la Universitatea California, Statele Unite.

Echipa internationala de cercetare a inlcus oameni de stiinta de la LLNL, Comisia franceza pentru energii alternative, Universitatea Rochester si Universitatea Berkely din California.

Concluziile au fost extrem de spectaculoase din partea expertilor. "Jupiter este deosebit de interesanta, deoarece se crede ca a contribuit la protejarea regiunii interioare, de unde s-a format Pamantul. S-ar putea sa fim aici din cauza lui Jupiter", a explicat Raymond Jeanloz, coautor al studiului si profesor la Universitatea Berkeley din Statele Unite.

Misterul fenomenului Big Bang a fost descifrat

"Chiar a trebuit sa lucram la tehnica, pentru a obtine dovezi convingatoare. A fost nevoie de multi ani si de multa creativitate din partea echipei", a spus Millot.

Un fizician celebru de la Harvard avertizeaza omenirea: Civilizatiile extraterestre sunt capabile sa distruga Pamantul

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Jupiter, #Saturn, #fenomen neobisnuit ploaie fierbinte, #heliu pamant , #fenomen