Dezastrele naturale au lovit omenirea cu furie în 2021: Țările cele mai afectate din lume

Vineri, 17 Decembrie 2021, ora 02:21
3520 citiri
Dezastrele naturale au lovit omenirea cu furie în 2021: Țările cele mai afectate din lume
Dezastre naturale teribile s-au produs în 2021 FOTO: UN News

Dezastrele naturale au lovit cu mare intensitate omenirea în 2021, iar pierderile au fost colosale la nivel global, depășindu-se uriașa sumă de 100 de miliarde de dolari, potrivit unui raport întocmit de Swiss Re, o companie de reasigurare din Elveția.

Printre țările cele mai afectate de catastrofe, precum uragane, furtuni și inundații, s-au numărat Statele Unite, Germania, Belgia, Țările de Jos, Cehia, Elveția, China și Canada, potrivit Swiss Re.

Catastrofele naturale din 2021 în lume au inclus uragane, îngheț extrem, inundații, furtuni severe, cutremure, tsunami și valuri de căldură, toate la un loc însumând pierderi de 112 miliarde de dolari, a patra cea mai mare valoare din 1970 și până în prezent.

Două dezastre naturale din acest an au fost cele mai severe și amândouă s-au produs în Statele Unite: uraganul Ida, care a produs pagube de 30 – 32 de miliarde de dolari și furtuna de iarnă Uri, cu 15 miliarde de dolari.

Un savant american anunță catastrofa globală: Începe extincția în masă pe Pământ

După acestea, în top au urmat inundațiile produse în Europa în iulie 2021, în Germania, Belgia, Tările de Jos, Cehia și Elveția, care au cauzat pierderi de 13 miliarde de dolari.

”Impactul dezastrelor naturale pe care le-am întâlnit anul acesta evidențiază încă o dată nevoia de investiții semnificative pentru consolidarea infrastructuriii critice, pentru a atenua impactul condițiilor meteorologice extreme”, a spus Herome Jean Haegeli, economist la Swiss Re.

Și în alte regiuni ale globului s-au mai produs catastrofe naturale, astfel au fost inundații grave în provincia Henan din China și în British Columbia în Canada. În plus, valuri de căldură s-au produs în Canada, Statele Unite și în multe zone din Mediterană, unde s-au înregistrat temperaturi record.

Un faimos fizician britanic trimite un avertisment lumii: ”Sfârșitul timpului este inevitabil” VIDEO

Să menționăm faptul că recordurile în privința pierderilor cauzate de dezastrele naturale globale au fost în 2017 (în special datorate uraganelor), de 152 de miliarde de dolari și în 2005, de 141 de miliarde de dolari (în mare parte din cauza uraganului Katrina). Datele publicate recent de Swiss Re sunt preliminare și nu includ recentele paguge produse de tornadele din Statele Unite.

Cinci cutremure în doar nouă minute în Taiwan. Mărturiile oamenilor speriați FOTO
Cinci cutremure în doar nouă minute în Taiwan. Mărturiile oamenilor speriați FOTO
Taiwanul a fost zguduit luni, 22 aprilie, de un cutremur puternic, resimţit la Taipei de personal AFP, Agenţia Meteorologică anunțând un seism de magnitudinea 5,5 în comitatul Hualien din...
"Inundațiile secolului" în sudul Chinei. 11 persoane sunt date dispărute și zeci de mii de locuitori au fost evacuați VIDEO
"Inundațiile secolului" în sudul Chinei. 11 persoane sunt date dispărute și zeci de mii de locuitori au fost evacuați VIDEO
Unsprezece persoane sunt date dispărute în China după ploile torenţiale din sudul ţării, care au provocat inundaţii şi au dus la evacuarea a zeci de mii de locuitori, informează luni...
#dezastre naturale, #catastrofe naturale, #uragane America, #cutremure, #inundatii, #tsunami, #furtuni tropicale , #fenomen
Comentarii
S
SidneyCratier
rank 1
Eeee...mai pecoșește din tâmppittanniie...șoșșoccennii donnălldeni.