Echinoctiul de primavara: La ce ora va avea loc si cum ne afecteaza

Joi, 20 Martie 2014, ora 08:48
6343 citiri

Echinoctiul de primavara are loc joi. Asta inseamna ca acesta este momentul in care ziua este egala cu noaptea.

Observatorul Astronomic Vasile Urseanu anunta ca echinoctiul de primavara va avea loc la 18:57. Acest moment marcheaza inceputul primaverii astronomice.

"La momentul echinoctiului de primavara, Soarele traverseaza ecuatorul ceresc trecand din emisfera australa a sferei ceresti in cea boreala. Cand Soarele se afla in acest punct, numit punct vernal, el descrie miscarea diurna in lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determina, la data respectiva, egalitatea duratei zilelor cu cea a noptilor, indiferent de latitudine", se arata pe site-ul observatorului.

Incepand de joi, durata zilei va incepe sa creasca, iar cea a noptii sa scapa pana pe 21 iunie, cand va avea loc solstitiului de vara.

Google marcheaza aceasta zi printr-un logo special. Un omulet tine in mana o stropitoare, iar acolo unde el toarna apara rasare o planta.

In 2015, echinoctiul de primavara va avea loc pe 21 martie la 00:45, iar in 2016 pe 20 martie la 06:30.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...