Eclipsa inelara de Soare, in a doua zi Craciun (Galerie foto&Video)

Joi, 26 Decembrie 2019, ora 14:41
4785 citiri
Eclipsa inelara de Soare, in a doua zi Craciun (Galerie foto&Video)
Foto: captura Twitter

Mii de persoane s-au adunat joi, a doua zi de Craciun, in regiuni din Orientul Mijlociu si Asia pentru a observa o eclipsa inelara de Soare, un fenomen astronomic spectaculos cunoscut si sub numele de "inel de foc".

O eclipsa partiala de acest tip se produce atunci cand Luna nu este suficient de aproape de Pamant pentru a acoperi in totalitate Soarele, lasand vizibil doar un inel stralucitor in jurul discului solar, relateaza Reuters si AFP.

In acest an, eclipsa a putut fi observata in Orientul Mijlociu, in sudul Indiei si in Asia de Sud-Est, pana in nordul Pacificului.

"Aceasta este prima din cele doua eclipse inelare vizibile din Singapore pentru restul secolului. Deci, in acest sens, pentru noi este un eveniment foarte rar", a declarat Albert Ho, presedintele Societatii Astronomice din Singapore. Urmatoarea eclipsa de Soare inelara vizibila din Singapore va avea loc in 2063.

Sute de astronomi amatori si fotografi s-au adunat in portul din Singapore pentru un eveniment "unic in viata".

"Pentru urmatoarea, va trebui sa astept in jur de 40 de ani", a spus Jason Teng, 37 de ani, care si-a luat o zi libera pentru a fotografia eclipsa.

Astronomul amator a folosit un filtru solar special montat pe telescopul sau, deoarece este periculos sa observi eclipsa cu ochiul liber.

Alexander Alin, un geofizician in varsta de 45 de ani din Germania, calatoreste in toata lumea pentru a urmari eclipsele.

"Dureaza doar doua minute, insa este atat de intens incat vorbesti despre asta cu familia si prietenii timp de cateva luni", a spus el.

In sudul Indiei, oamenii s-au adunat pe plajele din statul Tamil Nadu pentru a observa fenomenul astronomic. In New Delhi, norii si poluarea au blocat vizibilitatea si premierul indian Narendra Modi si-a exprimat dezamagirea pe Twitter.

Urmatoarea eclipsa solara va avea loc in iunie 2020 si va fi vizibila doar in anumite regiuni din Africa si nordul Asiei.

In iunie 2021, o eclipsa solara va putea fi urmarita doar in regiunea arctica, in unele zone din Canada, Groenlanda si Orientul Extrem rus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#eclipsa inelara soare , #fenomen