Experții vorbesc despre erupția apocaliptică a vulcanului Yellowstone: Poate îngropa America în cenușă, dar NASA are un plan de salvare VIDEO

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 04:00
39530 citiri
Experții vorbesc despre erupția apocaliptică a vulcanului Yellowstone: Poate îngropa America în cenușă, dar NASA are un plan de salvare VIDEO
Super vulcanul Yellowstone o amenințare pentru America și pentru lume FOTO: NBC News

Dacă super vulcanul Yellowstone ar ieși din adâncuri, ar fi catastrofal pentru America, dar și pentru întreaga lume. Erupția ar provoca un turn de cenușă în aer, mai înalt decât Everestul, care ar invada Statele Unite, iar norii gigantici produși ar bloca Soarele timp de decenii. Pentru salvarea omenirii de la o apocalipsă produsă de acest dezastru natural, NASA are un plan prin care muntele ar putea fi răcit prin pomparea apei sub presiune asupra lui.

O cameră de magmă gigantică, cu lungimea de 80 de kilometri și lățimea de 20 de kiloemtri se află sub pitorescul parc național Yellowstone, potrivit unui studiu efectuat de către geofizicianul Robert Smith, potrivit Express.

O altă analiză recentă din 2021 avertizează că ”vechiul concept care definește masa eruptivă trebuie reevaluat”, deoarece noile cercetări sugerează că erupțiile vulcanice pot să apară, chiar și fără prezența cunoscutei magme lichide.

Cunoștiințele anterioare susțineau că probablitatea erupțiilor unui super vulcan, precum Yellowstone, se bazau pe existența magmei lichide, în camera de sub munte. Dar, acum profesorul Martin Danisik și o echipă de la Universitatea de Stat Oregon, Statele Unite, au publicat în revista Commincations Earth & Environment, concluziile unui studiu legat de Lacul Toba din Sumatra, o întindere de apă sub care se află un super vulcan.

NASA a susținut că o erupție a super vulcanului Yellowstone rămâne una dintre cele mai mari amenințări naturale asupra vieții umane și este ”substanțial mai mare decât un asteroid sau o cometă”, conform lui Brian Wilcox de la Laboratorul Jet Propulsion al NASA.

Când ar putea erupe super vulcanul Yellowstone?

Agenția spațială americană a luat în calcul că cea mai bună soluție pentru a preveni erupția vulcanului Yellowstone ar fi pur și simplu răcirea acestuia, cu ajutorul apei.

Însă Wilcox a spus că varianta construirii unui apeduct de apă pentru a putea fi pompată în zona camerei de magmă a vulcanului a fost exclusă. ”Oamenii nu vor ca apa lor să fie cheltuiă așa. Ei sunt disperați de apă, în întreaga lume, și prin urmare proiectul pentru utilizarea apei la răcirea vulcanului ar fi fost controversat”.

Creatură ascunsă de 16 milioane de ani, găsită miraculos: Descoperire de necrezut, în premieră mondială VIDEO

În schimb, NASA a propus găurirea camerei de magmă până la adâncimea de 10 kilometri și pomparea apei la presiune ridicată. Astfel, apa ar răci vulcanul, iar aceasta la ieșire ar avea în jur de 35 de grade Celsius, putând fi utilizată pentru a genera electricitate.

Proiectul gândit de NASA ar costa în jur de 3,46 de miliarde de dolari. Cu toate astea, forarea în super vulcan vine și cu propriile riscuri, aceasta ar putea declanșa erupția, în loc să o prevină.

Bomba care ticăie sub Arctica: Din adâncurile calotei de gheață vor ieși la suprafață și vor ucide omenirea VIDEO

Super vulcanul Yellowstone a erupt de trei ori în istorie, în ultimii 2,1 milioane de ani, asta fiind o dată la aproximativ 600.000 de ani. Însă, ultima erupție a fost acum 600.000 de ani. Acum, experții vorbesc că super vulcanul ar putea ieși din adâncuri poate chiar în 1.000 de ani sau peste 1 milion de ani, însă predicțiile sunt destul de greu de făcut în acest domeniu, conform Business Insider.

Citește și:
Surse guvernamentale: „Nu există amânarea votului pentru Schengen. Negociem până în ultimul moment”
Surse guvernamentale: „Nu există amânarea votului pentru Schengen. Negociem până în ultimul moment”
România va continua toate demersurile posibile pentru un vot pozitiv joi, 8 decembrie, în consiliul JAI privind aderarea țării noastre la Spațiul Schengen, au transmis pentru Ziare.com surse...
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
George Simion, liderul AUR, a ajuns din nou în centrul atenției luni, 5 decembrie, după ce a dat buzna în Ministerul Energiei și a sabotat conferința de presă anunțată de Virgil Popescu....