Patru oameni de stiinta ilustri cred in existenta extraterestrilor: Unde sunt civilizatiile inteligente

Marti, 22 Iunie 2021, ora 04:00

   

Patru oameni de stiinta ilustri cred in existenta extraterestrilor: Unde sunt civilizatiile inteligente
Pe 25 iunie 2021, Pentagonul va da publicitatii un raport despre ceea ce stie guvernul SUA despre OZN-uri. Acum, oamenii de stiinta s-au pronuntat in legatura cu posibila existenta a extraterestrilor, iar patru din cinci experti intrebati, considera ca aceste civilizatii inteligente ar putea trai undeva in cosmos, insa se pune problema cat de departe sunt ei de Pamant si daca putem sa-i descoperim.

Times a anuntat ca informatiile care vor fi prezentate de Pentagon nu vor oferi nicio legatura clara intre cele 120 de incidente, in care apar obiecte zburatoare neidenticate in ultimele doua decenii si nici daca Pamantul a fost vizitat de extraterestri, potrivit Inverse.

Va prezentam mai jos marturiile a cinci experti, oameni de stiinta respectabili din Australia, care raspund la intrebarea: "Exista extraterestrii?".

Jonti Horner, astrobiolog, Universitatea Southern Queensland

"Cred ca raspunsul este cu certitdine da. Dar consider ca adevarata intrebare este: se gasesc extraterestrii suficient de aproape pentru ca noi sa ii descoperim? Spatiul este incredibil de mare. In ultimele decenii, am invatat ca aproape fiecare stea din cosmos are planete.

Se estimeaza ca galaxia noastra, Calea Lactee, are pana la 400 de miliarde de stele. Daca fiecare are cinci planete, am avea doua trilioane de planete doar in galaxia noastra. Mi se pare imposibil sa cred ca Pamantul este singura planeta, unde exista viata, inclusiv viata inteligenta si avansata tehnologic. Dar vom gasi vreodata o astfel de viata extraterestra? Aceasta este o intrebare grea."

Barack Obama da un avertisment dur intregii planete: Omenirea ar putea sa dispara in 100 de ani

Steven Tingay, astrofizician, Universitatea Curtin din Bentley

"Da, dar asta este o afirmatie indrazneata. Asadar, sa fim clari despre ce vorbim. Consider ca termenul "extraterestru" se refera la orice fel de viata, asa cum o intelegem noi pe Pamant.

Universul contine miliarde de galaxii, fiecare dintre ele putand fi compusa din miliarde si miliarde de stele. Majoritatea dintre ele au cel putin o planeta. In concluzie, este greu de crezut ca amestecul particular de conditii care a dus la aparitia "vietii" s-a produs doar pe Pamant si nu pe trilioane de alte planete din univers.

Dar ramane de vazut daca aceasta viata este ca aceea a bacteriilor sau exista "o civilizatie avansata tehnologic" interesanta, cu care noi putem comunica".

Barack Obama a vorbit deschis despre existenta OZN-urilor: "Este adevarat, dar eu nu pot explica"

Helen Maynard-Casely, cercetator planetar, Organizatia de Stiinta si Tehnologie nucleare din Sydney

"In opinia mea cred ca este doar o chestiune de timp, pana sa descoperim ceva care seamana cu biologia, in alta parte decat pe Pamant. Luati in calcul, oceanele de gheata de pe Europa si Ganymede (doua Luni ale lui Jupiter).

Desigura, viata extraterestra ar putea fi diferita fata de a noastra. Este cu adevarat inevitabil ca vom gasi undeva o nisa pentru o biologie activa. Daca ne poate saluta aceasta civilizatie? Ei bine, asta este o alta intrebare".

Rebecca Allen, expert in tehnologie planetara, Universitatea de Tehnologie Swinburne

"Da, dar probabil ei nu seamana cu noi. Exista mai mult de 100 de miliarde de planete estimate doar in galaxia noastra (aproximativ sase miliarde fiind potential asemanatoare cu Pamantul). Prin urmare, probabailitatea ca viata sa existe in alta parte este foarte aproape de a fi confirmata.

Dar ce sa zicem de o viata extraterestra avansata? Realitatea este ca spatiul este vast. Iar din misunea Kepler am aflat ca este greu sa descoperim alte lumi, dar sa mai gasim una care sa semene cu Pamantul".

Martin Van-Kranendonk, astrobiolog, Universitatea New South Wales din Sydney

"Raspunsul mei simplu este nu. Daca folosim date pur empirice, iar intrebarea se refera la orice tip de viata in afara Pamantului, care nu are legatura cu activitatea umana, atunci raspunsul este nu.

Dar, cunostintele noastre referitoare la intrebare sunt finite, nu am investigat fiecare colt al universului si nici nu stim ce ar putea constitui viata intr-un alt sistem chimic. Asadar, raspunsul mai extins la intrebare este ca nu stim. Poate intr-o zi, putem sti daca avem vecini interplanetari in apropiere sau daca suntem singuri in univers".
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 22123 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
AlexL
rank 5
Sondajul
https://www.ipn.md/storage/ckfinder/files/PP_AfterPoll_Iunie%202021.pdf
profesoru
rank 3
:)”oceanele de gheata de pe Europa si Ganymede (doua Luni ale lui
Jupiter)." - trebuie să lucrati mai atent la traducere. In articolul Inverse zice clar "oceanele de sub gheața" - adică sunt inghețate doar la suprafață (deși stratul de gheață e extrem de gros).// Iar Helen Maynard-Casely zice și de posibilitatea existenței vieții pe Titan, satelitul lui Saturn. Cum ati putut sări chestia asta, deși ati scris un articol destul de lung?
strand
rank 5
Omenirea-i pe un "butoi de pulbere"., Cåt despre raport... Uitati...
["In prezent există uriase dovezi ce evidentiază colaborarea dintre guvernul SUA si anumite grupări extraterestre. Mai multe surse au dezvăluit in mod independent faptul că in data de 22 februarie 1954, la baza militară Edwards, California, s-a produs o vizită istorică a unui echipaj extraterestru din specia "micii cenusii“. La această primire a fost prezent presedintele SUA, Dwight Eisenhower, asistat de o comisie din care făcea parte si fostul agent secret William Cooper, care ulterior a dezvăluit totul, motiv pentru care a fost asasinat. Această intalnire mai este confirmată si de astronautul american Gordon Cooper, care a făcut dezvăluiri foarte concludente in acest sens in anul 1995, precum si de inginerul american Phill Schneider. Phill Schneider a fost un expert ce a lucrat in cadrul unui program de construire a bazelor subterane ultrasecrete de mare adancime (Deep Underground Bases – DUB) care, după cum am precizat anterior, sunt baze clandestine de mare anvergură destinate capilor Noii Ordini Mondiale. El a tinut o serie fulminantă de conferinte pană in anul 1996 cand, pentru a se pune capăt dezvăluirilor sale, a fost asasinat prin tortură si strangulare."]

"In anul 1931, Nikola Tesla i-a oferit posibilitatea presedintelui de atunci al SUA, Theodore Roosevelt, să comunice cu două grupări extraterestre prin intermediul unei aparaturi speciale proiectate chiar de către Tesla. Primul grup cu care Roosevelt a luat legătura au fost Pleiadienii, care si-au oferit ajutorul, dar numai in conditiile in care oamenii ar fi renutat la proiectele de război. Al doilea grup a fost cel intitulat "Kumorash Kun", sau prescurtat "grupul K", care spre deosebire de primul grup, s-a oferit să furnizeze guvernului SUA un ajutor ce includea si anumite proiecte militare. Roosevelt s-a hotărat atunci să colaboreze cu cel de-al doilea grup. Se pare că ulterior, in urma acestei colaborări, s-a ajuns in cele din urmă să fie influentate anumite decizii si proiecte guvernamentale."
AlexL
rank 5
Referințe?
Referințe serioase (pentru ambele citate)?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor