Fenomen nemaivăzut, în premieră galactică: Apariție neașteptată în spatele unui obiect cosmic VIDEO

Joi, 29 Iulie 2021, ora 15:55
5131 citiri
Fenomen nemaivăzut, în premieră galactică: Apariție neașteptată în spatele unui obiect cosmic VIDEO

Oamenii de știință de la Universitatea Stanford din Statele Unite au reușit să detecteze pentru prima dată în univers un fenomen care confirmă teoria relativității celebrului fizician Albert Einstein. Astfel, ei au observat o lumină venind din spatele unei găuri negre, aflate la o distanță de aproximativ 100 de milioane de ani-lumină de Pământ.

Studiul, publicat în revista Nature, în această săptămână, a analizat ”ecourile” razelor X ce înconjoară o gaură neagră, care au fost rezultatul gravității intense ale obiectului cosmic ce deformează spațiul și produce ”curbarea” luminii, potrivit Daily Mail.

Acest scenariu a fost prezis de către teoria lui Einstein, care a postulat că obiectele masive provoacă o distorsiune în spațiu-timp, care este resimțită ca gravitație.

Roger Blandford, co-autor al cercetării a explicat ciudatul fenomen din univers. ”Acum cincizeci de ani, când astronomii au început să facă speculații despre modul în care câmpul magnetic s-ar putea comporta în apropierea unei găuri negre, ei nu aveau nicio idee că într-o zi, noi am putea dispune de tehnici de observare al acestui proces în mod direct și vom ”vedea” teoria generală a relativității a lui Einstein, în acțiune”.

Descoperire nemaipomenită într-un ghețar din Tibet: Nu există așa ceva pe Pământ

În timpul cercetării, astrofizicianul Dan Wilkins de la Universitatea Stanford, a observat o serie de străluciri de raze X și apoi a înregistrat ceva neașteptat: sclipiri suplimentare de raze X, care erau mai mici și având ”culori” diferite decât pâlpâirile de mare intensitate.

”Orice lumină care intră în acea gaura neagră nu mai iese, așa că nu ar trebuie să mai vedem nimic în spatele găurii negre. Motivul pentru care vedem asta este faptul că acea gaură neagră deformează spațiul, curbând lumina și răsucind câmpurile magnetice din jurul său”, a declarat Wilkins.

De ce Dumnezeu reprezintă cea mai bună teorie științifică: El poate explica viața noastră de pe Pământ

Citeste si:
De ce ne conduc proștii?
De ce ne conduc proștii?
Pentru că mediocritatea a devenit... sub-mediocritate, urmare a scăderii vertiginoase a nivelului educației reale.Grav și deranjant în societate este când pe curba distribuției gausiene a...
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Sursa: Ziare.com