Fenomenul ce ia prin surprindere omenirea: Apariții stranii pe cerul nopții la Londra, Amsterdam și Berlin VIDEO

Vineri, 03 Decembrie 2021, ora 01:21
16744 citiri
Fenomenul ce ia prin surprindere omenirea: Apariții stranii pe cerul nopții la Londra, Amsterdam și Berlin VIDEO
Sateliții vor apărea masiv pe cerul nopții FOTO: Foxfm

Samantha Lawler, o profesoară de astronomie de la Universitatea Regina din Canada, a realizat un studiu care a descoperit un fenomen neobișnuit, care îi va lua prin surprindere pe oameni. Astfel, cercetarea arată că în curând una din 15 lumini, pe care le vom vedea pe cerul nopții va fi un satelit de internet și nu o stea, așa cum ne obișnuisem până acum.

Analiza prezintă cele mai grav afectate locuri de pe Pământ, care vor fi în special, la latitudini de peste 50 de grade, nordice și sudice, lângă orașe precum Londra, Amsterdam și Berlin, potrivit Science Alert.

Orbita Pământului va fi, pur și simplu, asaltată de zeci mii de sateliți de comunicații și de internet în următorii ani și decenii. Un prim exemplu din prezent, arată că numărul de sateliți Starlink ai companiei Space Exploration Technolgies Corp. a lui Elon Musk a ajuns deja la peste 1.700, în noiembrie 2021.

Lansările acestora de la Starlink au început în noiembrie 2019 și vor continua în ritm alert, fiind planificați un total de 30.000 de sateliți, care vor orbita Pământul, oferind internet în regiunile cele mai izolate de pe planeta noastră.

Lawler anunță că acum există aproximativ 4.000 de sateliți operaționali în jurul Terrei, dintre care aproape jumătate sunt de la Starlink. Iar lansările nu se opresc aici, în acest moment patru mari companii, dintre care SpaceX Starlink, Amazon Kuiper, ambele din Statele Unite, OneWeb din Marea Britanie și StarNet/GW din China au depus cereri privind trimiterea în atmosferă a 65.000 de sateliți.

Simulările din studiu arată că peste tot în lume, în fiecare sezon, vor fi zeci și până la sute de sateliți vizibili pe cerul nopții, timp de cel puțin o oră, după apusul Soarelui și până la răsărit.

Cele mai grav afectate regiuni din lume vor fi cele situate la latitudini de peste 50 de grade, nordice și sudice, lângă orașe precum Londra, Amsterdam, Berlin, Praga, Kiev, Vancouver, Calgary.

La solstițiul de vară, în aceste zone, vor fi aproape 200 de sateliți vizibili cu ochiul liber toată noaptea. În prezent, orbita joasă a Pământului, unde toți acești sateliți sunt planificați să funcționeze, este aproape complet nereglementată internațional.

#sateliti internet, #Elon Musk SpaceX Internet, #sateliti Starlink, #sateliti orbita pamant, #stele, #latitudini geografice , #fenomen
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Aaa, deci șmecheria-i, de fapt, nereglementarea domeniului! Adică,