Fenomene atmosferice care sfideaza intelegerea umana

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 09:51
9880 citiri
Fenomene atmosferice care sfideaza intelegerea umana
teenproblem.net

In lume exista multe fenomene care au explicatii stiintifice, dar ne este destul de greu sa credem ca asa ceva se poate intampla. Iata cateva dintre ele:

"Fulgerele din Katatumbo" sunt fenomene naturale care produc lumini puternice fara nici un fel de sunet. Ele apar la o inaltime de aproximativ 5 kilometri. Fenomenul apare in decursul a 140-160 de nopti intr-un an, cate zece ore zilnic cu un ritm de 280 de aparitii pe ora, informeaza teenproblem.net

Ciudatul fenomen apare la gura de varsare a raului Katatumbo, intr-un loc in care acesta este inghitit de un mare lac sarat din Venezuela, Maracaibo. Se crede ca luminile din Katatumbo sunt unele dintre cele mai mari generatoare de ozon ale Pamantului. In fiecare an, in jur de 1.176.000 de fulgere se vad de la distante de peste 400 km.

Acest fenomen unic reprezinta cea mai mare sursa pentru refacerea stratului de ozon al Terrei. De aceea, autoritatile locale au facut numeroase demersuri pentru ca aceasta regiune a tarii sa fie declarata patrimoniu UNESCO.

"Ploaia cu peste" este un alt fenomen meteorologic rar si neobisnuit. Pentru Honduras aceasta manifestare a naturii intra in sfera obisnuitului. In fiecare an, intre mai si iulie, cerul se intuneca iar norii negrii sunt brazdati de fulgere insotite de tunete puternice. Ploaia care urmeaza are o durata de aproximativ 2-3 ore, este extrem de puternica, iar, cand picaturile din nori se sfarsesc, raman la sol sute de pesti vii. Oamenii ii aduna si ii consuma la masa.

Marocul este singura tara din lume in care, din cauza lipsei de iarba verde, caprele se catara in copaci. Turme intregi de capre pasc in pomii de argan, mancand fructele si frunzele acestui pom. Din rodul pomului de argan se fabrica un ulei parfumat, despre care se spune ca este elixirul tineretii vesnice. Este curios ca aceasta imagine cu capre catarate in copaci poate fi vazuta numai in Atlasul de Sus si de Mijloc precum si in valea Souss si pe coastele Atlanticului.

"Ploile rosii" cad de obicei din 25 iunie pana la 25 septembrie, deasupra teritoriului din Kerala, India. Initial, s-a crezut despre culoarea rosiatica a ploii ca ar proveni de la explozia unui meteorit. Dar oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca apa de ploaie este colorata de algele rosii care se gasesc in lacul Godfrey Louis din Kerala.

De doua ori pe an, in Brazilia, intre februarie si martie, la gura de varsare a Amazonului, se gaseste apa sarata chiar peste salinitatea celei din Oceanul Atlantic. Se nasc valuri uriase care ating inaltimea de 6 metri, ca urmare a confluentei cu apa dulce a cursului fluviului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Ploaia cu peste, #fenomene meteo ciudate, #fenomene meteo neobisnuite , #fenomen