Fenomene neobișnuite ce ar lăsa oamenii încremeniți: Totul s-ar petrece dacă viteza luminii ar fi mai mică VIDEO

Marti, 02 Noiembrie 2021, ora 01:55
6006 citiri
Fenomene neobișnuite ce ar lăsa oamenii încremeniți: Totul s-ar petrece dacă viteza luminii ar fi mai mică VIDEO

Fizicienii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, Statele Unite au cercetat un fenomen neobișnuit care s-ar putea produce, dacă viteza luminii ar fi mai mică, decât în mod normal. Cercetările au demonstrat că în acest caz, am putea asista la relativitatea specială, care ar duce la schimbări ale culorilor, timpului, distanței și luminozității de pe Pământ.

În vid, viteza luminii este de aproximativ 300.000 de kilometri pe secundă, find cea mai rapidă din univers, însă dacă ea ar fi mai lentă, atunci oamenii ar observa imediat, potrivit Live Science.

Oricine poate experimenta scenariul ipotetic în care viteza luminii ar fi mai mică, într-un joc pe computer creat de Institutul Federal de Tehnologie din Zurich (ETH), Elveția, care se numește ”A Slower Speed of Light”. Aici, oamenii pot vedea efectele bizare ale schimbării culorilor, ale luminozității și chiar modificări ale lungimilor obiectelor percepute de ființele umane.

Astfel, într-un experiment realizat de către cercetătorii de la Universitatea de Stat din Michigan, Statele Unite, fizicienii au stabilit că s-ar întâmpla lucruri neobișnuite, dacă oamenii ar putea călători cu o viteză apropiată de cea a luminii.

Gerd Kortemeyer de la ETH și profesor la Universitatea din Michigan, Statele Unite, a explicat cum viteza luminii mai redusă afectează masa, timpul și spațiul. Astfel, în această situație timpul ar încetini, am măsura obiectele ca fiind mai scurte, pe măsură ce trecem pe lângă ele.

Descoperire neobișnuită în interiorul Pământului: S-a găsit o ”lume nouă ascunsă” în adâncuri VIDEO

Dar, trebuie menționat faptul că în realitate viteza luminii nu ar putea încetini, așa cum au experimentat fizicienii în jocul video. Viteza lumii în vid nu se schimbă și este constantă pentru fiecare observator.

Când viteza mișcării umane s-ar apropia de viteza lumii, atunci s-ar produce efectul Doppler, iar culorile percepute de oameni s-ar schimba. O altă modificare ce s-ar petrece, ar fi încetinirea trecerii timpului, un fenomen care se numește dilatarea timpului.

Un alt efect ciudat care ar apărea, în cazul relativității speciale, este acela al scurtării lungimii obiectelor, pe măsură ce oamenii trec pe lângă ele. Măsurătorile din laborator au arătat o contracție a mărimii acestora.

Fenomenul straniu ”yo-yo cosmic ” al Pământului: Planeta noastră s-a înclinat periculos VIDEO

Citeste si:
Fenomenul surprinzător ”paradoxul gemenilor”: Timpul nu trece la fel pentru toată lumea VIDEO
Fenomenul surprinzător ”paradoxul gemenilor”: Timpul nu trece la fel pentru toată lumea VIDEO
Teoria relativității speciale a lui Albert Einstein ne învață că timpul este relativ, iar ceasurile în mișcare merg mai încet față de cele staționare. Astfel, există un fenomen denumit...
Cum arată noul sistem de apărare de tip sol-aer desfășurat de Franța în România VIDEO
Cum arată noul sistem de apărare de tip sol-aer desfășurat de Franța în România VIDEO
Franţa a desfăşurat în România, unde este naţiune-cadru a forţelor NATO, un sistem de apărare de tip sol-aer de ultimă generaţie, din cauza unor ameninţări ale Războiului rus din...