Fenomene neobișnuite ce ar lăsa oamenii încremeniți: Totul s-ar petrece dacă viteza luminii ar fi mai mică VIDEO

Marti, 02 Noiembrie 2021, ora 01:55
6379 citiri
Fenomene neobișnuite ce ar lăsa oamenii încremeniți: Totul s-ar petrece dacă viteza luminii ar fi mai mică VIDEO
Schimbarea culorilor obiectelor ar fi un efect al încetinirii vitezei luminii FOTO: Live Science

Fizicienii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, Statele Unite au cercetat un fenomen neobișnuit care s-ar putea produce, dacă viteza luminii ar fi mai mică, decât în mod normal. Cercetările au demonstrat că în acest caz, am putea asista la relativitatea specială, care ar duce la schimbări ale culorilor, timpului, distanței și luminozității de pe Pământ.

În vid, viteza luminii este de aproximativ 300.000 de kilometri pe secundă, find cea mai rapidă din univers, însă dacă ea ar fi mai lentă, atunci oamenii ar observa imediat, potrivit Live Science.

Oricine poate experimenta scenariul ipotetic în care viteza luminii ar fi mai mică, într-un joc pe computer creat de Institutul Federal de Tehnologie din Zurich (ETH), Elveția, care se numește ”A Slower Speed of Light”. Aici, oamenii pot vedea efectele bizare ale schimbării culorilor, ale luminozității și chiar modificări ale lungimilor obiectelor percepute de ființele umane.

Astfel, într-un experiment realizat de către cercetătorii de la Universitatea de Stat din Michigan, Statele Unite, fizicienii au stabilit că s-ar întâmpla lucruri neobișnuite, dacă oamenii ar putea călători cu o viteză apropiată de cea a luminii.

Gerd Kortemeyer de la ETH și profesor la Universitatea din Michigan, Statele Unite, a explicat cum viteza luminii mai redusă afectează masa, timpul și spațiul. Astfel, în această situație timpul ar încetini, am măsura obiectele ca fiind mai scurte, pe măsură ce trecem pe lângă ele.

Descoperire neobișnuită în interiorul Pământului: S-a găsit o ”lume nouă ascunsă” în adâncuri VIDEO

Dar, trebuie menționat faptul că în realitate viteza luminii nu ar putea încetini, așa cum au experimentat fizicienii în jocul video. Viteza lumii în vid nu se schimbă și este constantă pentru fiecare observator.

Când viteza mișcării umane s-ar apropia de viteza lumii, atunci s-ar produce efectul Doppler, iar culorile percepute de oameni s-ar schimba. O altă modificare ce s-ar petrece, ar fi încetinirea trecerii timpului, un fenomen care se numește dilatarea timpului.

Un alt efect ciudat care ar apărea, în cazul relativității speciale, este acela al scurtării lungimii obiectelor, pe măsură ce oamenii trec pe lângă ele. Măsurătorile din laborator au arătat o contracție a mărimii acestora.

Fenomenul straniu ”yo-yo cosmic ” al Pământului: Planeta noastră s-a înclinat periculos VIDEO

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#viteza luminii, #teoria relativitatii, #teoria relativitatii Einstein, #fenomene misterioase, #fenomen neobisnuit, #fenomen fizica , #fenomen