Ziare.com

Imagini spectaculoase cu lava incandescenta in momentul in care se naste o noua bucata de pamant (Video)

de Anca Serghescu
Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 10:25

   

Imagini spectaculoase cu lava incandescenta in momentul in care se naste o noua bucata de pamant (Video)
Fotograful Kawika Singson a reusit sa surprinda momentele in care o portiune de uscat ia nastere chiar sub ochii sai.

Filmarea, postata si de Huffington Post, a fost realizata in Hawaii, unde vulcanul Kilauea erupe constant din 1983, lava solidificandu-se la contactul cu apa oceanului.

Fotograful in varsta de 51 de ani a riscat mult pentru a obtine aceasta inregistrare, insa rezultatul este impresionant. Inregistrarea este doar parte dintr-o intreaga serie pe care Singson a realizat-o intr-o perioada de opt luni.

Vezi imagini cu eruptia uimitoare din adancul Marii Rosii, ce a format o noua insula (Video)

Fotograful s-a apropiat extrem de mult de lava incandescenta, traversand chiar campurile de lava fragile, abia formate. Lava care se solidifica in fata ochilor nostri formeaza o delta care arata ca si cum ar fi stabila, insa lesne o poate lua la vale.

A merge peste o astfel de suprafata este mai riscant decat ai crede, pentru ca piciorul poate aluneca printr-un punct slab al structurii sau poate suferi arsuri grave, lava nefiind solidificata perfect.

Desi chiar si caldura este deranjanta, fiind totusi vorba despre un vulcan care erupe, cele cu adevarat periculoase sunt gazele, extrem de toxice.

Singson, nascut in Hawaii, exploreaza campurile de lava si vulcanul macar o data pe saptamana, acoperit din cap pana in picioare, pentru a nu suferi arsuri. In picioare, insa, poarta tenisi. Chiar daca acestia se topesc uneori, aventurierul ii prefera incaltamintei rezistente la foc, pentru libertatea de miscare pe care o ofera. Pana la urma, in orice moment ar putea fi nevoit sa o ia la fuga.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5697 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor