Colosul din spațiu care uluiește omenirea: Necunoscutul gigantic, pe care nu-l vom vedea niciodată VIDEO

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 01:21
7146 citiri
Colosul din spațiu care uluiește omenirea: Necunoscutul gigantic, pe care nu-l vom vedea niciodată VIDEO
O mulțime de galaxii din univers nu pot fi văzute de oameni FOTO: Big Think

Explorarea spațiului cosmic a reprezentat un vis pentru umanitate încă din antichitate, care astăzi s-a împlinit. Dar, în mod paradoxal, ultimele dezvăluiri ale oamenilor de știință sunt de-a dreptul uimitoare: există un univers necunoscut de dimensiuni gigantice, care va fi în permanență în afara posibilităților noastre de pe Pământ.

Experții susțin că 94% din galaxiile universului nu pot fi observate de oameni, iar în prezent acestea depășesc distanța de 18 miliarde de ani-lumină, fiind inaccesibile pentru noi, indiferent de timpul care trece pe planeta noastră, potrivit Big Think.

Universul nostru, de oriunde și din toate direcțiile, este plin de stele și galaxii. El se extinde, cu fiecare galaxie de dincolo de Local Group (grupul de galaxii, care o include și pe a noastră, Calea Lactee -n.a.).

Local Group este dominat de galaxiile Calea Lactee și Andromeda și, în plus, este format și din alte aproximativ 60 de galaxii mai mici. Toate sunt situate la aproximativ 5 milioane de ani-lumină distanță una de cealaltă.

Astăzi, majoritatea galaxiilor universului se deplasează deja mai repede decât viteza luminii. Calea Lactee este o priveliște uluitoare pentru oricine ridică privirea spre cerul nopții, oferind o vedere spectaculoasă a mai multor stele din galaxia noastră. Totuși, dincolo de Milky Way există alte trilioane de galaxii, care aproape toate se extind, mult departe de Pământ.

Călătoria în timp și spațiu devine posibilă: Invenția minune creată de experții elvețieni VIDEO

Atâta timp cât lumina din orice galaxie care a fost emisă de la Big Bang încoace, din urmă cu 13,8 miliarde de ani, ar fi ajuns până la noi, acel obiect cosmic se află în universul nostru observabil, în prezent. Cu toate astea, nu orice obiect observabil este accesibil telescoapelor terestre sau sondelor spațiale trimise de oameni.

Mărimea universului nostru vizibil are o limită, care este de 46,1 miliarde de ani-lumină, întrucât aceasta este marginea distanței la care s-ar fi putut afla un obiect, care a emis lumină și care ar ajunge astăzi în zona vizibilă a Pământului, după ce s-ar fi extins spre noi, în timp de 13,8 miliarde de ani, potrivit astronomilor.

Mesaje extraterestre misterioase primite de astronomi din spațiu: ”Nu am văzut niciodată așa ceva” VIDEO

Cu toate astea, dincolo de distanța de 18 miliarde de ani-lumină, nu putem vedea niciodată o galaxie, chiar dacă am călătorii spre ea cu viteza luminii.

Planeta Marte afectează încălzirea Pământului, expus la mai multe radiații solare
Planeta Marte afectează încălzirea Pământului, expus la mai multe radiații solare
Interacțiunea gravitațională dintre Planeta Marte și Pământ este capabilă să încălzească clima Terrei, scrie Live Science citând rezultatele unui studiu realizat de un grup de oameni de...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#limita univers, #univers observabil, #galaxii univers, #pamant, #Calea Lactee, #Milky Way, #viteza luminii , #fenomen