Luna Plina de Craciun - ce zodii vor fi cele mai afectate Interviu cu un astrolog

Vineri, 25 Decembrie 2015, ora 16:48
34607 citiri
Luna Plina de Craciun - ce zodii vor fi cele mai afectate Interviu cu un astrolog
Foto: Ziare.com

Anul acesta, de Craciun va avea loc un fenomen astronomic interesant. Va fi prima oara in ultimii 40 de ani cand va fi Luna Plina pe 25 decembrie.

Cum ne afecteaza acest fenomen si ce zodii sunt vizate direct a explicat intr-un interviu Anca Martin, realizator rubrici horoscop saptamanal si horoscop lunar pentru www.astrodex.ro.

Anul acesta, de Craciun va fi Luna Plina pentru prima data in 40 de ani. Ce se va intampla mai exact?

Cand are loc un astfel de eveniment astral, Luna-i lanseaza Soarelui un aspect dinamizant de opozitie. Iar avand in vedere ca aceasta configuratie astrala este considerata a fi una solicitanta, atat din punct de vedere fizic, cat si mental, n-ar trebui sa ne mire daca Sarbatorile de Iarna de anul acesta se vor dovedi mai agitate decat ne-am dori sa fie.

Este Luna Plina in Rac. Ce inseamna acest lucru?

Inseamna ca Luna, aflata-n cazul de fata in tranzit prin semnul Racului, formeaza un unghi de 180ᴼ cu Soarele din zodia Capricornului, configuratie astrala perceputa drept dinamizanta, aducatoare de provocari, de catre astrologi.

Cum ne afecteaza acest lucru?

Depinde de la caz la caz. Dar tinand cont ca-n momentul in care are loc acest eveniment astral, Luna se afla in domiciliul ei, zodia pe care o stapaneste, adica Racul, semn care simbolizeaza familia, ne putem astepta ca evenimentele care se intampla in jurul primei zilei de Craciun sa aiba legatura cu acest sector de viata.

Daca acestea vor fi placute sau mai putin placute, depinde de specificul hartii natale a fiecarui individ in parte si de felul in care intelegem sa gestionam bagajul de energii cu care vine la pachet acest eveniment astral.

Ce case vor fi afectate mai mult?

Si-n privinta acestui aspect difera de la caz la caz. Luand in considerare harta momentului perfectarii acestei lunatii, se observa ca Luna Plina din 25 decembrie se suprapune peste axa caselor III-IX, efectele acestui eveniment astral manifestandu-se plenar in chestiunile care tin de casa a III-a si anume modul in care comunicam si ne raportam la cei din jurul nostru, dar mai ales la fratii/surorile/verii/verisoarele si vecinii nostri, in definitiv la aceia din imediata noastra apropiere.

Lectia principala a acestei Luni Pline ar fi aceea de a renunta la tendinta de a lua o pozitie defensiva atunci cand discutam cu ceilalti in favoarea aceleia prin care ne exprimam emotiile si trairile cu lejeritate, aratandu-ne-n acelasi timp dispusi sa ascultam ce anume simt apropiatii nostri in ceea ce priveste o chestiune sau alta.

Care vor fi cele mai afectate zodii?

Fara indoiala, Racii si Capricornii. Lor li se adauga si Berbecii si Balantele, deci zodiile aflate-n relatie de careu cu semnele peste care "cade" Luna Plina din prima zi de Craciun.

Ce fel de probleme vor intampina?

Nu le-as numi "probleme", ci mai degraba provocari. Racii, de exemplu, s-ar putea confrunta cu stari de spirit schimbatoare si contrastante care-i pot deruta atat pe ei, cat si pe apropiatii lor. Capricornii ar putea sesiza ca partenerii lor tind sa ia lucrurile personal mai mult decat in mod obisnuit.

Berbecilor le-ar putea fi scoasa la iveala latura familista, cuprinzandu-i totodata nostalgia la gandul unor momente placute din copilaria lor sau care le-au fost oferite candva de unul dintre parinti. Balantele sunt predispuse la conflicte cu figurile autoritare din familia lor de origine sau pot regreta unele certuri inutile cu acestea care au avut loc candva in trecut.

Dar cele mai norocoase zodii, care vor fi protejate de efectele acestui fenomen?

Greu de spus. Cel mai probabil, aceia dintre noi care si-au asumat lectiile predate de Jupiter de-a lungul tranzitului sau prin semnul Racului, mai exact din 26 iunie 2013 pana-n 15 iulie 2014, vor fi cei care vor raspunde cel mai bine provocarilor acestui eveniment astral.

Exista zodii avantajate de aceasta Luna Plina?

Dupa cum spuneam, tind sa cred ca nativii care au depus eforturi in directia evolutiei lor in sectorul reprezentat de semnul Racului in harta lor natala pe parcursul sederii lui Jupiter in aceasta zodie nu vor avea prea mult de tras de pe urma acestei lunatii.

La fel de posibil este si ca Taurii, Leii, Scorpionii si Varsatorii, in definitiv zodiile in al caror horoscop general axa semnelor Rac-Capricorn coincide cu casele cadente, de intensitate energetica redusa, sa resimta mai putin influenta acestei Luni Pline.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#luna plina Craciun, #Luna Plina 25 decembrie, #Luna Plina Craciun 2015 , #fenomen