Omenirea începe primul atac spațial din istorie: Misiunea Armageddon a NASA devine realitate LIVE VIDEO

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 03:00
8998 citiri
Omenirea începe primul atac spațial din istorie: Misiunea Armageddon a NASA devine realitate LIVE VIDEO
Misiunea DART a NASA începe FOTO: Gizmodo

Omenirea se pregătește de un eveniment unic în istoria umanității, primul atac spațial asupra unui corp din cosmos. Sonda DART a NASA și a Agenției Spațiale Europene (ESA) este gata de lansare, pe 24 noiembrie 2021 de la ora 1:20 EST (ora 8:20 la București) de la Baza Vanderberg din California, Statele Unite și se va prăbuși pe asteroidul Dimorphos, în toamna anului viitor.

Acest test, asemănător scenariului din filmul ”Armageddon” din 1998, cu Bruce Willis, Billy Bob Thornton și Ben Affleck, în rolurile principale, reprezintă primul pas important al planului de protecție al Pământului, în cazul posibilului impact catastrofal al unui meteorit, potrivit Forbes.

Ideea acestei misiuni NASA este de a crea o ”deviere cinetică” a lui Dimorphos, care va schimba traiectoria sa. Lansarea sondei spațiale Double Asteroid Redirection Test (DAERT) din California, Statele Unite, va putea fi urmărită Live, în video-ul de mai jos, pe NASA TV, de pe YouTube.

Asteroidul binar 65803 Didymos (cu diametrul de 790 de metri) și Luna sa, Dimorphos (160 de metri) sunt separate de o distanță de aproximativ 800 de metri, ele fiind situate la circa 10,9 milioane de kilometri față de Pământ.

Un celebru fizician britanic vine cu o concluzie neașteptată: ”Există o singură civilizație inteligentă în Calea Lactee”

Sonda spațială DART a NASA (care are o greutate de 500 de kilograme) va folosi sistemul său de navigație autonom de la bord pentru a se prăbuși pe Dimorphos, în septembrie 2022, cu o viteză de aproximativ 24.000 de kilometri pe oră.

Această misiune va consemna prima demonstrație de zbor destinată apărării planetare a Pământului. Scopul său principal este să încerce o nouă modalitate pentru a redirecționa un asteroid, prin tehnica impactului cinetic, practic prin lovirea navei spațiale DART de asteroidul Dimorphos, pentru a-i schimba viteza și traiectoria.

ESA va urmări călătoria sondei DART folosind rețeaua Estrack, care include telescoapele terestre de la Malargue, Argentina și New Norcia, Australia. Astfel, controlorii misiunii vor calcula poziția navetei, la câteva sute de metri, conform Gizmodo. Dar și NASA va avea propriul său centru destinat misiunii.

Comoara ascunsă în adâncul oceanelor: Are valoarea de 700 de trilioane de dolari VIDEO

Trebuie precizat faptul, că proiectul DART nu va reprezenta nicio amenințare pentru Pământ. Aceasta este una dintre cele mai importante misiuni ale omenirii din întreaga istorie a explorării spațiului.

Succesul acestei misiuni ar însemna o mare realizare pentru umanitate, deoarece dezvoltarea capacității de a preveni impactul unui asteroid sau meteorit asupra Pământului ne-ar putea salva într-o zi, de o posibilă extincție.

NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
Descoperirile științifice legate de univers au demonstrat că acestea sunt practic fără limite, iar omenirea este entuziasmată atunci când primește noi vești de dincolo de lumea noastră....
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#misiune NASA, #deviere asteroid, #sonda spatiala, #sonda spatiala NASA, #asteroid, #asteroid impact pamant , #fenomen